«Εσύ είσαι το αφεντικό - Θα μιλάς στο τέλος»: Ένα επιχειρηματικό μυστικό του Μπέζος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Εσύ είσαι το αφεντικό - Θα μιλάς στο τέλος»: Ένα επιχειρηματικό μυστικό του Μπέζος
«Όχι, όχι, όχι. Εσύ είσαι το αφεντικό. Μιλάς στο τέλος. Άσε όλους τους άλλους να μιλήσουν, για να μην επηρεαστούν από τη γνώμη σου»

Αν ποτέ βρεθείτε να συναντήσετε τον Τζεφ Μπέζος, μην περιμένετε πως ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Amazon θα μιλήσει πρώτος καθώς αρέσκεται να λέει... την τελευταία κουβέντα.

Η Λόρεν Σάντσεζ, που ίδρυσε την Black Ops Aviation με έδρα τη Santa Monica της Καλιφόρνια αποκαλύπτει ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικά επιχειρηματικά μαθήματα που πήρε από τον Μπέζος: «Το να ζεις με τον Τζεφ είναι σαν να κάνεις ένα master class κάθε μέρα. Αυτό που πραγματικά με δίδαξε και μου φάνηκε πολύ χρήσιμο είναι η διαχείριση», ανέφερε πρόσφατα στη Wall Street Journal.

Υπάρχει ένας λόγος που ο Μπέζος πιστεύει ότι οι επικεφαλής πρέπει να μιλούν πάντα τελευταίοι σε επαγγελματικά μίτινγκς, για παράδειγμα.

«Έκανα πολλές συναντήσεις και μιλούσα πρώτη. Όχι, όχι, όχι. Εσύ είσαι το αφεντικό. Μιλάς στο τέλος. Άσε όλους τους άλλους να μιλήσουν, για να μην επηρεαστούν από τη γνώμη σου», δήλωσε η Σάντσεζ επικαλούμενη τον Μπέζος.

Σε μια ομιλία του 2018, ο Μπέζος είπε ότι η αναμόρφωση της προσέγγισής του στα μίτινγκς ήταν «ίσως το πιο έξυπνο πράγμα που κάναμε ποτέ» στην Amazon.

Αρχικά, ο Μπέζος κατάργησε τις παρουσιάσεις με PowerPoint. Αντίθετα, εφάρμοσε μια πρακτική που λέει πως κάθε συνάντηση ξεκινά με περίπου 30 λεπτά απόλυτης σιωπής, ώστε οι παρευρισκόμενοι να μπορούν να διαβάσουν τα στοιχεία. Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι θα έφερναν τις δικές τους σκέψεις σχετικά με το θέμα πριν τοποθετηθεί ο Μπέζος και «αναδιπλώσουν» τις απόψεις τους.

Η περίοδος της σιωπηρής ανάγνωσης δημιούργησε «το πλαίσιο για μια καλή συζήτηση», δήλωσε ο Μπέζος. Είναι επίσης ένας τρόπος να βεβαιωθείτε ότι οι παρευρισκόμενοι μελετούν πραγματικά τα γραπτά που τους δίνονται, πρόσθεσε. Η απλή αποστολή του μέσω email δεν αρκεί: «Θα μπλοφάρουν στη σύσκεψη σαν να έχουν διαβάσει» σημειώνει.

«Ένα άλλο πράγμα που μου δίδαξε είναι: Εάν πρόκειται να έχετε μια συνάντηση, βάλτε το άτομο που τη διευθύνει να συντάξει ένα έγγραφο σχετικά με το τι πρόκειται να συζητήσετε και γιατί. Και δεν μπορεί να είναι περισσότερες από έξι σελίδες», ανέφερε η Σάντσεζ καισυνιστά οι συναντήσεις να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομες ιδανικά «λιγότερο από μία ώρα, αν μπορείτε».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δισεκατομμυριούχος επενδυτής: «Τρελός και ανόητος τζόγος τα crypto - Ηλίθιοι όσοι διαφωνούν»

Ινδός ΥΠΕΞ: «Γέρος, πλούσιος, δογματικός και επικίνδυνος» ο Τζορτζ Σόρος

«Δουλεύω 4 ώρες την ημέρα και βγάζω 2 εκατ. ευρώ ετησίως»: H «λύτρωση» μίας 29χρονης

gazzetta
gazzetta reader insider insider