Toshiba: «Βουτιά» 88% στα λειτουργικά κέρδη, με φόντο την παραίτηση «κορυφής» και την πρόταση εξαγοράς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Toshiba: «Βουτιά» 88% στα λειτουργικά κέρδη, με φόντο την παραίτηση «κορυφής» και την πρόταση εξαγοράς
«Βουτιά» κοντά στο 90% υπέστησαν τα λειτουργικά κέρδη της Toshiba κατά το τρίτο τρίμηνο του 2022, στον απόηχο της παραίτησης κορυφαίου στελέχους, εξέλιξη - «χτύπημα» για τη φήμη της εταιρείας. 

«Βουτιά» κοντά στο 90% υπέστησαν τα λειτουργικά κέρδη της Toshiba κατά το τρίτο τρίμηνο του 2022, στον απόηχο της παραίτησης κορυφαίου στελέχους, εξέλιξη - «χτύπημα» για τη φήμη της εταιρείας.

Οι αδύναμες επιδόσεις του ιαπωνικού «γίγαντα» και η αποχώρηση του Goro Yanase από τη θέση του COO για τον τρόπο που αξιοποιούσε δαπάνες, κατά παράβαση του κανονισμού της εταιρείας, ήλθαν μάλιστα σε μια εποχή που η Toshiba εξετάζει πρόταση εξαγοράς ύψους 15 δισ. δολ. από ένα κονσόρτιουμ με επικεφαλής την Japan Industrial Partners (JIP).

«Με σκοπό να ενεργήσουμε προς το συμφέρον των μετόχων... η εταιρεία θα διεξάγει τις απαραίτητες διαπραγματεύσεις» επεσήμανε ο επικεφαλής της Toshiba Akihiro Watanabe σε ανακοίνωσή του. «Αισθανόμαστε έντονα ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για τον μετασχηματισμό της εταιρείας» τόνισε.

Τα αποτελέσματα γ' τριμήνου διαμορφώθηκαν σημαντικά χαμηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών, με τα λειτουργικά κέρδη να μειώνονται κατά 88% στα 5,3 δισ. διεν (40,4 εκατ. δολ.), τη στιγμή που οι εκτιμήσεις τα τοποθετούσαν κοντά στα 38 δισ. γιεν.

Η εταιρεία βρέθηκε αντιμέτωπη με ιδιαίτερα αδύναμη ζήτηση.

Παράλληλα, κατέβασε περαιτέρω τον πήχη για τα λειτουργικά κέρδη στο σύνολο του έτους, εκτιμώντας ότι θα φθάσουν στα 95 δισ. γιεν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ford απολύει 3.800 υπαλλήλους της στην Ευρώπη

Goldman Sachs: Σε υψηλό 7 ετών τα κέρδη των hedge funds της Ασίας τον Ιανουάριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider