Alibaba: Ανταγωνιστικό chatbot με το ChatGPT σχεδιάζει ο κινεζικός κολοσσός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Alibaba: Ανταγωνιστικό chatbot με το ChatGPT σχεδιάζει ο κινεζικός κολοσσός
Ένας εκπρόσωπος της Alibaba σχολίασε ότι εργάζεται σε μια τεχνολογία τύπου ChatGPT και αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται εσωτερικά στην εταιρεία.

Σχέδια για παραγωγή ενός ανταγωνιστικού προϊόντος με το ChatGPT έχει ο κινεζικός γίγαντας ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, όπως είπε στο CNBC την Τετάρτη, μπαίνοντας στη λίστα των τεχνολογικών εταιρειών που διαγκωνίζονται να μην μείνουν πίσω στην κούρσα του AI και των chatbots.

Ένας εκπρόσωπος της Alibaba σχολίασε ότι εργάζεται σε μια τεχνολογία τύπου ChatGPT και αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται εσωτερικά στην εταιρεία.

Η κίνηση έρχεται καθώς οι εταιρείες τεχνολογίας παγκοσμίως προσπαθούν να επωφεληθούν από τον ενθουσιασμό που δημιουργεί το ChatGPT, ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργήθηκε από την OpenAI. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν ερωτήσεις στο ChatGPT για μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων, να γράφουν δοκίμια και ακόμη και να δημιουργούν κώδικα.

Το ChatGPT εμπίπτει στην κατηγορία του Generative AI, ενός τύπου τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία κειμένου ή εικόνων. Τροφοδοτείται από ένα μεγάλο μοντέλο γλώσσας, που σημαίνει ότι χρησιμοποιεί μεγάλα τμήματα δεδομένων για την κατανόηση και τη δημιουργία διαλόγων.

Η Alibaba αναφέρει ότι εργάζεται στην Generative AI από το 2017, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δώσει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα μπορούσε να λανσάρει τον ανταγωνιστή του ChatGPT.

Το ChatGPT έχει πυροδοτήσει έναν «αγώνα δρόμου» στην AI μεταξύ των μεγαλύτερων παικτών τεχνολογίας στον κόσμο. H Microsoft επένδυσε στην OpenAI και αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε μια μηχανή αναζήτησης Bing με τεχνητή νοημοσύνη και το πρόγραμμα περιήγησης Edge, το οποίο θα υποστηρίζεται από την τεχνολογία του ChatGPT.

Επίσης αυτή την εβδομάδα, η Google ανακοίνωσε την δημιουργία του δικού της chatbot τεχνητής νοημοσύνης της που ονομάζεται Bard, ως μέρος ενός σχεδίου «κόκκινου κώδικα» για να ανταποκριθεί στην πρόκληση που θέτει το ChatGPT.

Ο κινεζικός γίγαντας αναζήτησης Baidu ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι δοκιμάζει το δικό του chatbot που ονομάζεται Ernie bot στα αγγλικά ή Wenxin Yiyan στα κινέζικα.

Η Alibaba, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες cloud της Κίνας και η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου της χώρας, άφησε να εννοηθεί ότι το δικό της chatbot θα μπορούσε να ενσωματωθεί στα προϊόντα της.

«Ως ηγέτες της τεχνολογίας, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στη μετατροπή των καινοτομιών αιχμής σε εφαρμογές προστιθέμενης αξίας για τους πελάτες μας καθώς και για τους τελικούς χρήστες τους μέσω των υπηρεσιών cloud», δήλωσε στο CNBC εκπρόσωπος της Alibaba.

Την Τετάρτη, η NetEase, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες gaming της Κίνας, δήλωσε ότι η θυγατρική της στον τομέα της εκπαίδευσης Youdao εργάζεται πάνω σε τεχνητή νοημοσύνη. Ένας εκπρόσωπος είπε στο CNBC ότι η εταιρεία εξετάζει τη χρήση μεγάλων γλωσσικών μοντέλων σε ορισμένες από τις εκπαιδευτικές παραγωγές της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Uber: Αύξηση εσόδων 49% στο δ' τρίμηνο - «Βλέπει» επιστροφή στα κέρδη το 2023

Under Armour: Οι εκπτωτικές ενέργειες έφεραν ενισχυμένα κέρδη και έσοδα 

«Αλλεργικοί» στη φορολογία οι Big Oil παρά τα κέρδη - ρεκόρ 200 δισ. δολαρίων το 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider