Premier League: Κατηγορεί την Μάντσεστερ Σίτι για παραβίαση του financial fair play

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Premier League: Κατηγορεί την Μάντσεστερ Σίτι για παραβίαση του financial fair play
Υποστηρίζει πως η ομάδα του Μάντσεστερ απέτυχε να δώσει «ακριβή στοιχεία για τη χρηματοπιστωτική κατάσταση του συλλόγου» μεταξύ του 2009 και του 2018.

Η διοίκηση της αγγλικής Premier League κατηγόρησε τη Δευτέρα την Μάντσεστερ Σίτι για σωρεία οικονομικών παραβιάσεων στους κανόνες του financial fair play, για μια περίοδο που εκτείνεται από το 2009 έως το 2018.

Οι κατηγορίες αφορούν παραβιάσεις για το διάστημα όπου η Σίτι κατέκτησε 3 φορές το αγγλικό πρωτάθλημα, με την Premier League να υποστηρίζει πως η ομάδα του Μάντσεστερ απέτυχε να δώσει «ακριβή στοιχεία για τη χρηματοπιστωτική κατάσταση του συλλόγου» μεταξύ του 2009 και του 2018 όπως και «λεπτομέρειες για τις αποζημιώσεις προπονητών και των αντίστοιχων συμβολαίων» από το 2009 έως το 2013, μετέδωσε το MarketWatch.

Παράλληλα, η Premier League κατηγορεί την Σίτι για το ότι δεν συμμορφώθηκε με τους κανονισμούς της UEFA από το 2013 έως το 2018. Επιπλέον, ότι δεν τήρησε τους κανόνες κερδοφορίας και βιωσιμότητας της αγγλικής λίγκας από το 2015 έως του 2018, καθώς και για το ότι δεν συνέδραμε στους ελέγχους που έκανε η Premier League στο σύλλογο από τον Δεκέμβριο του 2018 έως και σήμερα.

Η διοίκηση της Σίτι ανέφερε πως έχει παραπέμψει το θέμα σε ανεξάρτητο σύμβουλο μέχρι την εξέταση του, που θα γίνει εμπιστευτικά.

Η ομάδα του Πεπ Γκουρντιόλα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο βαριάς τιμωρίας, καθώς το καταστατικό της Premier League δίνει στην πειθαρχική επιτροπή της λίγκας μια ευρεία λίστα για μέτρα ποινών στις ομάδες που παραβαίνουν τους οικονομικούς κανόνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σχεδόν μισό δισ. ευρώ ξόδεψαν οι ομάδες της Premier League για μεταγραφές τον Ιανουάριο

Την ιταλική Serie A «γλυκοκοιτάζει» η Wall Street

Ψήφος εμπιστοσύνης της Premier League στα κρυπτονομίσματα - Πώληση NFT με κάρτες ποδοσφαιριστών

gazzetta
gazzetta reader insider insider