ΕΔΑ Αττικής: Προετοιμασίες για τη λειτουργία του δικτύου ενόψει της κακοκαιρίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΔΑ Αττικής: Προετοιμασίες για τη λειτουργία του δικτύου ενόψει της κακοκαιρίας
Η ΕΔΑ Αττικής ενίσχυσε το μηχανισμό επιφυλακής της με πρόσθετα υπηρεσιακά οχήματα, καταλλήλως επανδρωμένα, καθώς και το σύνολο του εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού της με σκοπό την άμεση ενεργοποίησή τους σε περίπτωση ανάγκης.

Η λειτουργία του δικτύου διανομής φυσικού αερίου, εν όψει της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών που προβλέπεται από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης του του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΔΑ Αττικής και της Διεύθυνσης Δραστηριοτήτων Λειτουργίας Δικτύου της Εταιρείας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ΕΔΑ Αττικής είναι αρμόδια για την αδιάλειπτη και ασφαλή λειτουργία του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Αττικής. Θέμα της συνάντησης ήταν η ενίσχυση των δικλείδων ασφαλείας στο σύστημα διανομής, λόγω των επερχόμενων καιρικών συνθηκών. Ειδικότερα, η ΕΔΑ Αττικής ενίσχυσε το μηχανισμό επιφυλακής της με πρόσθετα υπηρεσιακά οχήματα, καταλλήλως επανδρωμένα, καθώς και το σύνολο του εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού της με σκοπό την άμεση ενεργοποίησή τους σε περίπτωση ανάγκης.

Περαιτέρω, η ΕΔΑ Αττικής παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο, μέσω των συστημάτων του κέντρου ελέγχου της, τη λειτουργία του δικτύου φυσικού αερίου ενώ τα τεχνικά κλιμάκιά της διενεργούν επιτόπιους ελέγχους σε 24ωρη βάση, επτά ημέρες την εβδομάδα, παραμένοντας σε επιφυλακή και σε απόλυτη ετοιμότητα για την άμεση επέμβασή τους σε περιπτώσεις αντιμετώπισης δυσλειτουργιών στην τροφοδοσία του δικτύου.

Η ορθή και ασφαλή χρήση του Φυσικού αερίου αποτελεί στόχευση υψίστης σημασίας για την ΕΔΑ Αττικής. Στο πλαίσιο της συνάντησης επισφραγίστηκε η απόλυτη ετοιμότητα των αρμόδιων συνεργείων επιφυλακής της δομής Άμεσης Επέμβασης της Εταιρείας. Η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής και το προσωπικό της, εγγυάται την ασφαλή και αδιάλειπτη λειτουργία του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε όλη την Αττική.

Υπενθυμίζεται ότι, για οποιοδήποτε θέμα ασφαλείας σχετικά με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Άμεσης Επέμβασης της ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ στην τηλεφωνική γραμμή 11322 και στα τηλέφωνα 800 1111 330, 210 3463365 που λειτουργούν σε 24ωρη βάση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.