Περιβαλλοντικά ουδέτερη ως το 2030 η Alumil - Οι στόχοι ESG

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Περιβαλλοντικά ουδέτερη ως το 2030 η Alumil - Οι στόχοι ESG
«Ως μία από τις 35 εισηγμένες εταιρείες στον δείκτη Athex ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών, οι δεσμεύσεις μας εστιάζουν στους Πυλώνες του Περιβάλλοντος, της Κοινωνικής Δραστηριοποίησης και της Εταιρικής Διακυβέρνησης, στοχεύοντας σε συγκεκριμένα και απολύτως μετρήσιμα αποτελέσματα».  

Η Alumil προχώρησε, σε συνεργασία με το Center for Sustainability and Excellence, στον σχεδιασμό ενός νέου τριετούς πλάνου ESG αναφορικά με τους στόχους μας για την ενίσχυση της βιωσιμότητας στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Κοινωνίας και της Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Το πλάνο έως το 2025 περιλαμβάνει μια σειρά από φιλόδοξους στόχους, οι οποίοι καθορίστηκαν έπειτα από σχετική μελέτη καθώς και λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτοβουλίες που οφείλουν να υλοποιούν οι εισηγμένες επιχειρήσεις σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία για το κλίμα και τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) του ΟΗΕ.

Ως μία από τις 35 εισηγμένες εταιρείες στον δείκτη Athex ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών, οι δεσμεύσεις της εστιάζουν στους Πυλώνες του Περιβάλλοντος, της Κοινωνικής Δραστηριοποίησης και της Εταιρικής Διακυβέρνησης, στοχεύοντας σε συγκεκριμένα και απολύτως μετρήσιμα αποτελέσματα.

Αναλυτικά οι δεσμεύσεις της επιχείρησης ανά Πυλώνα έως το 2025:

Για το Περιβάλλον

  • Να μειώσουμε τις εκπομπές άνθρακα κατά 12% και να γίνουμε περιβαλλοντικά ουδέτερη εταιρεία έως το 2030.

  • Να μειώσουμε κατά 10% την κατανάλωση χαρτιού και σκραπ αλουμινίου, με στόχο να παράγουμε μηδενικά απόβλητα έως το 2030.

  • Να αυξήσουμε κατά 38% τη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας στις εγκαταστάσεις μας.

  • Να ενισχύσουμε την κυκλική οικονομία προσφέροντας ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα. Πρώτο βήμα, το σύνολο των προφίλ αλουμινίου για αρχιτεκτονική χρήση να αποτελείται από τουλάχιστον 60% ανακυκλωμένο αλουμίνιο.

Για την Κοινωνία

  • Να προωθήσουμε το όραμα και να υλοποιήσουμε τον στόχο για μηδενικά ατυχήματα στην εργασία.

  • Να αναπτύξουμε πρωτοβουλίες που συμβάλουν στην αρχιτεκτονική και περιβαλλοντική αναβάθμιση των πόλεων και των τοπικών κοινοτήτων.

  • Να επιλέγουμε το σύνολο των προμηθευτών μας με βάση κριτήρια ESG, προωθώντας την κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνη εφοδιαστική αλυσίδα.

  • Να αναβαθμίσουμε την ψηφιακή εμπειρία των πελατών μέσα από κορυφαίες εφαρμογές.

  • Να ενισχύσουμε την ανάπτυξη των εργαζομένων και συνεργατών μας μέσω της εκπαίδευσής τους πάνω στη βιωσιμότητα και τις ψηφιακές δεξιότητες.

Για την Εταιρική Διακυβέρνηση

  • Να είμαστε συνεπείς ως προς την πλήρη εφαρμογή των ESG Standards που έχουμε θέσει.

  • Να αυξήσουμε το ποσοστό των γυναικών στο Διοικητικό Συμβούλιο και σε διοικητικές θέσεις σε 30%.

  • Να ενισχύσουμε τη διαφάνεια μέσα από τη δημοσιοποίηση ετήσιων αναφορών σχετικά με την εφαρμογή του ESG.

Το ολοκληρωμένο πλάνο ESG της εταιρείας μας έως το 2025 θα συμπεριληφθεί στη νέα έκδοση της Έκθεσης Βιωσιμότητας που ετοιμάζουμε, στην οποία αποτυπώνονται λεπτομερώς ο στρατηγικός σχεδιασμός και οι συντονισμένες ενέργειες του Ομίλου μας για την ενίσχυση του θετικού μας αποτυπώματος στο περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παπαστράτος: Απολογισμός του πρώτου προγράμματος αναδάσωσης στην Αττική

EDP Renewables: Η εγκατεστημένη δυναμικότητά της αυξήθηκε κατά 2,1 GW Η το 2022

Εγκρίθηκε στρατηγική επένδυση 339,6 εκατ. ευρώ για νέα μονάδα FSRU στην Κόρινθο

gazzetta
gazzetta reader insider insider