American Express: Περιμένει ισχυρά έσοδα για το 2023 - Αισιοδοξία για τις δαπάνες των εύπορων πελατών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
American Express: Περιμένει ισχυρά έσοδα για το 2023 - Αισιοδοξία για τις δαπάνες των εύπορων πελατών
Για το δ' τρίμηνο του 2022 και εν μέσω της εορταστικής περιόδου, ο συνολικός όγκος συναλλαγών στο δίκτυο της AmEx αυξήθηκε κατά 12%.

Η American Express εκτιμά πως τα έσοδα της για το σύνολο του 2023 θα κυμανθούν πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με την εταιρεία συστημάτων πληρωμών να αναμένει πως οι περισσότεροι εύποροι πελάτες της θα συνεχίσουν τις δαπάνες παρά την αβεβαιότητα για την οικονομία.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της εταιρείας, για το σύνολο του 2023 τα έσοδα αναμένεται να παρουσιάσουν άνοδο μεταξύ του 15% και του 17% ενώ τα κέρδη ανά μετοχή αναμένεται να φτάσουν μεταξύ των 11 και 11,4 δολαρίων ανά μετοχή. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv έκαναν λόγο για κέρδη στα 10,55 δολάρια ανά μετοχή.

Για το δ' τρίμηνο του 2022 και εν μέσω της εορταστικής περιόδου, ο συνολικός όγκος συναλλαγών στο δίκτυο της AmEx αυξήθηκε κατά 12%, ενισχυμένος από τη ζήτηση ταξιδιών και τις δαπάνες διασκέδασης.

Ο αντίκτυπος της επιβράδυνσης

Ωστόσο, η εταιρεία άρχισε να επηρεάζεται από την επιβράδυνση της οικονομίας, εν μέσω του υψηλού κόστους δανεισμού που προκαλούν οι αυξήσεις των βασικών επιτοκίων από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα κέρδη ανά μετοχή του δ' τριμήνου έφτασαν τα 2,07 δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 2,22 δολάρια ανά μετοχή.

Τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν σε 1,57 δισ. δολάρια, μειωμένα κατά 9% σε σχέση με το δ' τρίμηνο του 2021.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε προβλέψεις για ενδεχόμενες ζημίες ύψους 1,03 δισ. δολαρίων έναντι 53 εκατ. δολαρίων στο δ' τρίμηνο του 2021

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της AmEx ενισχύεται πάνω από το 5% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Chevron: Ετήσια κέρδη-ρεκόρ 36,5 δισ. δολαρίων - «Στήριγμα» για το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών

Κυρίαρχη η Apple στις πωλήσεις smartphones στην Κίνα στο δ' τρίμηνο

Η Hasbro θα απολύσει το 15% των εργαζομένων μέσα στο 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider