Η Spotify απολύει το 6% των εργαζομένων της - Σχεδόν 600 υπαλλήλους

Newsroom
Μοιράσου το
Η Spotify απολύει το 6% των εργαζομένων της - Σχεδόν 600 υπαλλήλους
Στον χορό των απολύσεων που τους τελευταίους μήνες έχουν σύρει τεράστιοι τεχνολογικοί κολοσσοί, μπαίνει και η Spotify που απασχολεί σχεδόν 10.000 άτομα.

H Spotify ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα περικόψει το 6% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, καθώς είναι αντιμέτωπη με ένα ζοφερό οικονομικό περιβάλλον με καταναλωτές και διαφημιστές να περιορίζουν τις δαπάνες τους, όπως ήδη φημολογούνταν έντονα από νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Ειδικότερα, η μουσική πλατφόρμα, έχει συνολικό εργατικό δυναμικό περίπου 9.800 ατόμων, πράγμα που σημαίνει ότι οι περικοπές επηρεάζουν περίπου 600 υπαλλήλους. Σύμφωνα με το προφίλ της στο LinkedIn, η εταιρεία απασχολεί 5.400 άτομα στις ΗΠΑ και 1.900 στη Σουηδία.

Σε εσωτερικό υπόμνημα προς το προσωπικό της τη Δευτέρα, όπου έγιναν γνωστές οι απολύσεις, ο CEO, Ντάνιελ Εκ, τονίζει πως: «Όπως πολλοί άλλοι ηγέτες, ήλπιζα να διατηρήσω τους δυνατούς ούριους ανέμους από την πανδημία, όμως, εκ των υστέρων, ήμουν πολύ φιλόδοξος να επενδύσω πριν από την αύξηση των εσόδων μας. Και για αυτόν τον λόγο, σήμερα, μειώνουμε τη βάση των εργαζομένων μας κατά περίπου 6% σε ολόκληρη την εταιρεία».

Μάλιστα, αναλαμβάνει την «πλήρη ευθύνη για τις κινήσεις που μας έφεραν εδώ σήμερα», ενώ οι απολυμένοι αναμένεται να λάβουν αποζήμιωση για διάστημα πέντε μηνών και συνεχή κάλυψη της υγειονομικής τους περίθαλψης.

Ο Dawn Ostroff, επικεφαλής περιεχομένου του Spotify, αποχωρεί επίσης από την εταιρεία. Παράλληλα ανακοινώθηκαν κάποιες αλλαγές στα ανώτατα διοικητικά κλιμάκια, με κάποιες μετακινήσεις στελεχών στην προσπάθεια να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της πλατφόρμας streaming μουσικής και να επιταχυνθεί η λήψη αποφάσεων.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας στην Spotify αποτελούν το τελευταίο επεισόδιο ενός γύρου μαζικών απολύσεων στις οποίες προχωρούν οι τεχνολογικοί κολοσσοί τις πρώτες εβδομάδες του 2023, με τις Alphabet και Microsoft να δείχνουν την πόρτα της εξόδου σε περισσότερους από 10.000 εργαζομένων η κάθε μία, ενώ σε εκατοντάδες απολύσεις θα προχωρήσει και η Intel.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Μπιλ Γκέιτς επενδύει σε startup που θέλει να μειώσει τις εκπομπές μεθανίου απο τις αγελάδες

Kazimir της ΕΚΤ: Πρέπει να αυξήσουμε τα επιτόκια άλλες 2 φορές, κατά 50 μονάδες βάσης

Μισέλ στους FT: Η ΕΕ θα εξετάσει αν χρησιμοποιηθούν ρωσικοί πόροι για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας