Longi: Επένδυση - μαμούθ για το μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλιακής ενέργειας στον κόσμο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Longi: Επένδυση - μαμούθ για το μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλιακής ενέργειας στον κόσμο
Μετά τις ανακοινώσεις η μετοχή της Longi σημείωσε άνοδο έως και 2,8% στις συναλλαγές της Τετάρτης, ενώ είχε υποχωρήσει 33% από τις 30 Ιουνίου.

Ο κορυφαίος κατασκευαστής εξοπλισμού καθαρής ενέργειας Longi Green Energy Technology Co. σχεδιάζει να επενδύσει 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή της μεγαλύτερης βάσης παραγωγής ηλιακής ενέργειας στον κόσμο.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η εταιρεία υπέγραψε επιστολή προθέσεων (letter of intent) με τις τοπικές κυβερνήσεις στην επαρχία Shaanxi της Κίνας για ένα έργο επέκτασης που θα της επιτρέπει να κατασκευάσει τεράστιες ποσότητες εξαρτημάτων για φωτοβολταϊκά και συγκεκριμένα για την παραγωγή 100 GW ηλιακών πλακιδίων και 50 GW ηλιακών κυψελών ετησίως, σύμφωνα με ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης.

Η Longi είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής πλακιδίων στον κόσμο, με χωρητικότητα περίπου 105 GW πέρυσι, σύμφωνα με το BloombergNEF, ενώ είχε επίσης περίπου 35 GW παραγωγικής ικανότητας κυττάρων.

Αυτή η μεγάλη επένδυση έρχεται σε μια συγκυρία όπου ο κόσμος αγωνίζεται για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, αλλά η πρόσβαση σε ηλιακούς συλλέκτες είναι μια πρόκληση σε ορισμένες αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, καθώς οι κατασκευαστές αντιμετώπισαν το 2021 και το 2022 μια αύξηση του κόστους υλικών για το πολυπυρίτιο, βασικό υλικό για τα περισσότερα πάνελ. Η αύξηση της παραγωγής ηλιακού εξοπλισμού θα μπορούσε να βοηθήσει τις χώρες να μειώσουν την εξάρτησή τους από τα ορυκτά καύσιμα και ενδεχομένως να μειώσουν τις τιμές της ενέργειας.

Οι τιμές για τα solar wafers και το πολυπυρίτιο έχουν εκτοξευθεί τις τελευταίες εβδομάδες, μειώνοντας τα περιθώρια κέρδους των παραγωγών. Η Longi προσπαθεί να επεκτείνει την κυριαρχία της χρησιμοποιώντας νέα προηγμένη ικανότητα για να μειώσει το κόστος και να εδραιωθεί περαιτέρω στην αγορά, υπογράμμισε ο Ντένις Iπ, αναλυτής της Daiwa Capital Markets.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ομόλογα: «Φωτιά» στις πωλήσεις παγκοσμίως - Ρεκόρ με σχεδόν 600 δισ. δολάρια

«Ψυχρολουσία» για πολίτη στον Διόνυσο: Του ήρθε λογαριασμός ύδρευσης 102.966 ευρώ

Knot (ΕΚΤ): Δεν θα σταματήσουμε σε μία αύξηση 50 μ.β. στα επιτόκια - Αυτό είναι σίγουρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider