Sberbank: Πτώση 75,7% στα κέρδη της μεγαλύτερης τράπεζας της Ρωσίας για το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Sberbank: Πτώση 75,7% στα κέρδη της μεγαλύτερης τράπεζας της Ρωσίας για το 2022
Λόγω των κυρώσεων που δέχθηκε η τράπεζα από τις χώρες της Δύσης στη Μόσχα για τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.

Καθίζηση, άνω του 75%, κατέγραψαν τα κέρδη της Sberbank -της μεγαλύτερης τράπεζας της Ρωσίας- για το 2022 λόγω των κυρώσεων από τις χώρες της Δύσης στη Μόσχα για τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία, που επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τα αποτελέσματα της τράπεζας.

Η Sberbank ανακοίνωσε κέρδη 30,2 δισ. ρουβλιών (4,4 δισ. δολαρίων) για το περασμένο έτος, μειωμένα κατά 75,7% σε σχέση με το 2021.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα ρωσικά λογιστικά πρότυπα, η Sberbank παρουσίασε αύξηση κερδών 40,1% για τον Δεκέμβριο (σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021) καθώς επέστρεψε σε κερδοφορία στο β' εξάμηνο του 2022, μετέδωσε το Reuters.

Όπως υπενθυμίζει το Reuters, η Sberbank αποχώρησε σχεδόν απ' όλες τις ευρωπαϊκές αγορές το 2022, αποδίδοντάς το στις μεγάλες διαρροές κεφαλαίων και στις απειλές προς το προσωπικό της και τα περιουσιακά στοιχεία της, στο πλαίσιο των κυρώσεων για τον πόλεμο. Η Sberbank είναι μια από τις τράπεζες που εξοβελίστηκαν από το διακρατικό τραπεζικό σύστημα SWIFT, γεγονός που έπληξε την τραπεζική δραστηριότητά της στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Hugo Boss: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα έσοδα για το 2022 - Στα 3,65 δισ. ευρώ

Η Ευρώπη αποτυγχάνει στις ΑΠΕ, λέει ο CEO της Vestas

gazzetta
gazzetta reader insider insider