BoE: Κέρδη 3,8 δισ. στερλίνες από τα κρατικά ομόλογα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BoE: Κέρδη 3,8 δισ. στερλίνες από τα κρατικά ομόλογα
«Τα κέρδη πηγαίνουν όλα στο Υπουργείο Οικονομικών. Είναι περίπου 3,8 δισεκατομμύρια στερλίνες... Η Τράπεζα της Αγγλίας δεν μπορεί να το κρατήσει αυτό το ποσό».

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE), Άντριου Μπέιλι έκανε γνωστό πως προέκυψαν κέρδη περίπου 3,8 δισεκατομμυρίων στερλινών από στο προσωρινό της πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων για τον καθησυχασμό των χρηματοπιστωτικών αγορών μετά τον «μίνι-προϋπολογισμό» της πρώην πρωθυπουργού Λιζ Τρας, πέρυσι.

«Τα κέρδη πηγαίνουν όλα στο Υπουργείο Οικονομικών. Είναι περίπου 3,8 δισεκατομμύρια στερλίνες... Η Τράπεζα της Αγγλίας δεν μπορεί να το κρατήσει αυτό το ποσό» υπογράμμισε ο Μπέιλι απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή στην Επιτροπή Οικονομικών του κοινοβουλίου τη Δευτέρα.

«Θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να πείσουμε τον κόσμο ότι έχουμε επιστρέψει στην ομαλότητα. Οι διεθνείς εταίροι θα καταλάβουν ότι έχουμε επιστρέψει εκεί που ήμασταν, τα πράγματα έχουν επανέλθει στο φυσιολογικό» πρόσθεσε.

Επεσήμανε δε ότι ως αποτέλεσμα, τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων στις αγορές έχουν μειωθεί. Ωστόσο, σημείωσε ότι η Τράπεζα της Αγγλίας κατάφερε να πουλήσει ομόλογα αξίας άνω των 19 δισ. λιρών (23,2 δισ. δολάρια), τα οποία είχε αγοράσει κατά τη διάρκεια του προγράμματος έκτακτης ανάγκης για τη σταθεροποίηση των αγορών, εν μέσω της κρίσης που προκάλεσε ο προϋπολογισμός της Λιζ Τρας.

«Μόλις πουλήσαμε 19 δισ. λίρες στην αγορά χωρίς να της προκαλέσουμε αναταράξεις», τόνισε ο Άντριου Μπέιλι. «Οι ταμειακές ροές που σχετίζονται με το χαρτοφυλάκιο, ανάμεσα στις οποίες τα κέρδη που πραγματοποιήθηκαν από τις πωλήσεις, έχουν ενσωματωθεί στη συνήθη τριμηνιαία διαδικασία μεταφοράς μετρητών προς το υπουργείο Οικονομικών», έγραψε ο Άντριου Μπέιλι σε επιστολή προς το Βρετανικό ΥΠΟΙΚ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι 7 προϋποθέσεις για να «πετύχει» το ψηφιακό ευρώ

Σε υψηλό 9 μηνών οι ευρωαγορές - Συνεχίζεται το θετικό σερί

Moody's: Πρωτιά της Ελλάδας στη μείωση του χρέους αλλά και ένα ισχυρό πλέγμα ευρωπαϊκών προκλήσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider