«Δουλεύω 5 ώρες την εβδομάδα και βγάζω 150.000 ευρώ τον μήνα»: 4 επιχειρηματικά tips από 39χρονο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Δουλεύω 5 ώρες την εβδομάδα και βγάζω 150.000 ευρώ τον μήνα»: 4 επιχειρηματικά tips από 39χρονο
«Δουλεύω μόλις πέντε ώρες την εβδομάδα από το γραφείο μου στο σπίτι και βγάζω 150.000 ευρώ παθητικό εισόδημα το μήνα» ισχυρίζεται ο 39χρονος.

Ο Graham Cochrane που είναι ιδρυτής του The Recording Revolution και συγγραφέας του «How to Get Paid for What You Know», δηλώνει πως δουλεύει μόλις 5 ώρες την εβδομάδα και κερδίζει ένα «εξωφρενικό» ποσό μηνιαίως, ενώ δίνει τα «φώτα» του σε επίδοξους επιχειρηματίες.

«Όταν ξεκινάτε μια εταιρεία, μερικές φορές είναι δύσκολο να γνωρίζετε σε τι πρέπει να δώσετε προτεραιότητα και αν το κάνετε μόνοι σας μπορεί να είναι δύσκολο. Υπάρχουν όμως κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποφύγετε ορισμένες παγίδες» τονίζει ο 39χρονος που από τα κουπόνια σίτισης, πλέον ανήκει για τα καλά στο «επιχειρείν».

«Δουλεύω μόλις πέντε ώρες την εβδομάδα από το γραφείο μου στο σπίτι και βγάζω 160.000 δολάρια (150.000 ευρώ) παθητικό εισόδημα το μήνα» αναφέρει και παραθέτει τις συμβουλές του για τις «πρώτες 30 ημέρες από την έναρξη μιας επιχείρησης».

Να είστε ξεκάθαροι για το πώς θέλετε να περνάτε τον χρόνο σας

«Πολλοί νέοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που συναντώ γνωρίζουν μόνο ένα πράγμα: πόσα χρήματα θέλουν να βγάλουν. Αν και αυτό είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης, είναι ελλιπές. Η επιχείρησή σας πρέπει να εξυπηρετεί τη ζωή σας και όχι το αντίστροφο. Φροντίστε λοιπόν η εργασία σας να ευθυγραμμίζεται με τις ελπίδες, τα όνειρα και τους στόχους σας» υπογραμμίζει και προσθέτει πως: «για να ξεκαθαρίσετε το είδος της επιχείρησης και της ζωής που θέλετε, κάντε τρεις ερωτήσεις:

  1. Πώς σου φαίνεται μια τέλεια μέρα; Μην σκέφτεσαι μόνο την τυπική εργάσιμη ημέρα σου. Σκέψου άλλες δραστηριότητες που θες να εντάξεις στην ημέρα σου, όπως η άσκηση ή το να περνάς χρόνο με την οικογένεια.
  2. Πόσες ώρες θέλεις να δουλεύεις την εβδομάδα; Δεν χρειάζεται να ακολουθείς το τυπικό 40ωρο εργασίας την εβδομάδα. Γνωρίζοντας ακριβώς πόσες ώρες θες να εργαστείς, θα σε βοηθήσει να ιεραρχήσεις καλύτερα τις προτεραιότητές σου.
  3. Πόσο σημαντικό είναι το ρεπό; Μερικοί άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται πολύ για το να πάρουν άδεια, αρκεί να τους αρέσει αυτό που κάνουν. Άλλοι εκτιμούν την ξεκούραση. Για να έχεις εισροή χρημάτων όταν δεν εργάζεσαι, θα χρειαστεί να έχεις κάποιο είδος παθητικού εισοδήματος.

Απλοποιήστε το επιχειρηματικό σας μοντέλο

«Όταν ξεκίνησα την επιχείρησή μου στη μουσική βιομηχανία, οι άνθρωποι μου είπαν ότι έπρεπε να αναπτύξω τις σελίδες μου στα social media, να διοργανώσω πάρτι και να φτιάξω εκ των προτέρων μια σειρά από διαφημίσεις για να αναπτυχθώ. Αντί να κουράζομαι κάνοντας πράγματα που δεν είχαν νόημα για μένα, το κράτησα απλό και επικεντρώθηκα σε τρία πράγματα» όπως σημειώνει:

  1. τη δημιουργία εβδομαδιαίου περιεχομένου για το ιστολόγιό μου και το κανάλι μου στο YouTube
  2. την ενίσχυση της λίστας του email μου με επαφές από το συγκεκριμένο κοινό
  3. την προώθηση των προϊόντων μου επί πληρωμή με στόχευση σε ανθρώπους από αυτήν τη λίστα.

«Αν είστε ακόμη στην αρχή, αναπτύξτε περιεχόμενο γύρω από την τεχνογνωσία που ήδη κατέχετε για να αυξήσετε το κοινό σας. Δεν χρειάζεται να είναι τέλειο. Καθώς προχωράτε, μπορείτε να σχεδιάζετε νέα προϊόντα με βάση το τι θέλουν περισσότερο οι πελάτες σας» συστήνει.

Κόψτε τις περιττές καθημερινές δραστηριότητες

«Προσδιορίστε ποιες καθημερινές δραστηριότητες θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε περισσότερα. Μην σπαταλάτε χρόνο και μην καίτε τον εαυτό σας εστιάζοντας σε ασήμαντες εργασίες. Ίσως είναι καλό να φτάσετε τα εισερχόμενα e-mails σας στο μηδέν ή να αλλάξετε το χρώμα στον ιστότοπό σας, ειδικά τις πρώτες μέρες όταν επιτύχετε έναν προσωπικό στόχο. Αλλά κανένα από αυτά τα πράγματα δεν θα σας βγάλει χρήματα» σημειώνει και τονίζει πως ο καθένας πρέπει να κάνει 4 ερωτήσεις στον εαυτό του πριν συνεχίσει:

  1. Ποιο είναι το αποτέλεσμα από την εκτέλεση μίας εργασίας;
  2. Οδηγεί σε περισσότερα χρήματα;
  3. Μπορώ να βρω μια άμεση σχέση μεταξύ της εκτέλεσης αυτής της εργασίας και της απόκτησης εισοδήματος;
  4. Ποιο είναι το κόστος για να το κάνω αυτό αντί για κάτι άλλο;

Δώστε προτεραιότητα στη διασκέδαση

«Οι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν αν κάνετε κάτι για τα χρήματα ή αν πραγματικά αγαπάτε αυτό που κάνετε. Αυτή η αυθεντικότητα θα σας "δέσει" βαθύτερα με τους πελάτες σας και θα σας κάνει καλό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν θέλετε να "καείτε" επειδή ξοδέψατε όλο τον χρόνο σας κάνοντας πράγματα που δεν είχαν νόημα για εσάς. Δημιουργήστε μια επιχείρηση γύρω από κάτι που κάνετε και σας γεμίζει ώστε να το απολαμβάνετε για τα επόμενα 10 χρόνια τουλάχιστον» καταλήγει σύμφωνα με το CNBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μάικλ Μπέρι (The Big Short): Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε ύφεση

Πέθανε ο 16χρονος πρωταθλητής Ευρώπης στην πυγμαχία, Βασίλης Τόπαλος

Σε 3 χρόνια (!) πτώση πληθωρισμού στο 2% - Τι θα συμβεί ενδιάμεσα;

gazzetta
gazzetta reader insider insider