Απογειώνεται η κίνηση στο Ελ. Βενιζέλος και τον Δεκέμβριο

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απογειώνεται η κίνηση στο Ελ. Βενιζέλος και τον Δεκέμβριο
Οι νέες αεροπορικές που επενδύουν στο ΔΑΑ - Το άνοιγμα στην αγορά της Ινδίας - Η «πρωταθλήτρια» του Ελ Βενιζέλος Wizz Air

Την δυναμική πορεία ανάκαμψης συνεχίσει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, με την επιβατική κίνηση το πρώτο εικοσαήμερο του Δεκεμβρίου να κλείνει περαιτέρω την ψαλίδα σε σχέση με την χρυσή χρονιά του 2019. Δεδομένης της απήχησης της Αθήνας σε διεθνείς αλλά κυρίως σε εγχώριους επισκέπτες μάλιστα, οι ρυθμοί αναμένεται να ενταθούν, βελτιώνοντας τα αποτελέσματα και σε επίπεδο δωδεκαμήνου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, τις πρώτες είκοσι ημέρες του Δεκεμβρίου η επιβατική κίνηση κατέγραψε υστέρηση -3,5% έναντι της χρυσής χρόνιας του 2019, παρά τις πληθωριστικές πιέσεις που καταγράφονται διεθνώς και μειώνουν το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών. Η επιβατική κίνηση δηλαδή, τροφοδοτούμενη κυρίως από εγχώριους επισκέπτες, κινείται σε καλύτερα επίπεδα από τον προηγούμενο μήνα, ο οποίος έκλεισε στο -4,1% του Νοεμβρίου του 2019, αλλά και από τον Σεπτέμβριο που έκλεισε στο -3,9% από τον αντίστοιχο μήνα της χρυσής για τον τουρισμό χρονιάς.

Επιστρέφει η κινεζική αγορά

Συστατικό της μέχρι τώρα ανάκαμψης αποτελούν οι όλο και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνη στις τουριστικές προοπτικές της πρωτεύουσας. Σε αυτές αναμένεται να προστεθεί σύντομα και η Air China, η οποία στις 22 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει τις πτήσεις Σαγκάη -Αθήνα.

Να θυμίσουμε ότι η κινεζική αγορά αποτέλεσε μια από τις μεγάλες απώλεια του ΔΑΑ, αρχής γενομένης της υγειονομικής κρίσης, και μαζί με τις αγορές της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και της Μολδαβίας, που απουσίασαν φέτος λόγω πολέμου, στέρησε ένα σημαντικό κομμάτι επισκεπτών. Η επανέναρξη των δρομολογίων χαρακτηρίζεται από τους υπεύθυνους του ΔΑΑ ως ενθαρρυντικό σημάδι για την επιστροφή της κινεζικής αγοράς, η οποία τα τελευταία χρόνια πριν την πανδημία αύξανε την δυναμική της στη χώρα μας. Σημειωτέον ότι το 2020 η κινεζική αγορά αποτελούσε την 16η μεγαλύτερη αγορά του αεροδρομίου, έχοντας ανέβει 2 θέσεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Επόμενος στόχος του ΔΑΑ δε, αποτελεί το άνοιγμα στην Ινδική αγορά, μια «παρθένα» αγορά, τόσο για την πρωτεύουσα όσο και για το σύνολο της χώρας.

Πρωταθλητής του ΔΑΑ η Wizz Air

Πέρα από την Air China, το αποτύπωμά της στην χώρα μας φιλοδοξεί να ενισχύσει περαιτέρω και η Wizz Air, η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην Ευρώπη και η πιο βιώσιμη περιβαλλοντικά αεροπορική εταιρεία στον κόσμο.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε σε χθεσινή εκδήλωση, ο αερομεταφορέας διευρύνει το πτητικό του πρόγραμμα, προσφέροντας τρία ultra-χαμηλού κόστους δρομολόγια από την Αθήνα προς το Βουκουρέστι στην Ρουμανία, το Τελ Αβίβ στο Ισραήλ και προς τα Τίρανα στην Αλβανία.

Με εισιτήρια που ξεκινούν από 19.99 ευρώ, οι νέες πτήσεις ξεκίνησαν από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στις 2 Δεκεμβρίου, με την εγκαινίαση του νέου δρομολογίου προς την πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι, το οποίο αποτελεί και το πολιτιστικό, βιομηχανικό και οικονομικό κέντρο της χώρας. Λίγο αργότερα, στις 12 Δεκεμβρίου ξεκίνησαν και τα άλλα δύο δρομολόγια, προς το Τελ Αβίβ και προς τα Τίρανα, τα οποία θα διατηρηθούν όλο τον χειμώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Wizz Air έχει εξελιχθεί σε πρωταθλητή του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για την τρέχουσα χρονιά,μεταφέροντας το 2022 περί τους 500 χιλ. επιβάτες, αριθμό ρεκόρ για μη εγχώρια αεροπορική εταιρεια.

Αποτελώντας τον ξένο αερομεταφορέα με τις καλύτερες επιδόσεις για το 2022, εξαιρουμένων των δύο home based, AEGEAN και SKY express, η εταιρεια σχεδιάζει να επενδύσει περαιτέρω στον ελληνικό τουρισμό φιλοδοξώντας να καταγράψει νεα ρεκόρ στο μέλλον. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι την τρέχουσα χρονιά η αύξηση σε επίπεδο επιβατικής κίνησης σε σχέση με το 2019 έφτασε το +33% ενώ αύξηση 32% καταγράφηκε και σε επίπεδο πτήσεων σε σχέση με το 2019.

Μαζί με τις νέες πτήσεις, η Wizz Air πλέον προσφέρει από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών 12 δρομολόγια σε 11 χώρες και αναπτύσσει ακόμα περισσότερο την παρουσία της στην Ελλάδα, από όπου και εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό από το ξεκίνημα των πτήσεών της, το 2004

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ανακοινώνουμε την προσθήκη τριών νέων δρομολογίων από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, προσφέροντας στους επιβάτες μας ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία για συναρπαστικές επιλογές city break και διακοπών για τη χειμερινή περίοδο αλλά και πέραν αυτής. Προσπαθούμε συνεχώς να επεκτείνουμε το δίκτυο δρομολογίων μας, δημιουργώντας περισσότερες συνδέσεις χαμηλού κόστους, ενώ παράλληλα τονώνουμε τις τοπικές οικονομίες. Ανυπομονούμε να υποδεχτούμε τους επιβάτες στον νεαρό, αποδοτικό και περιβαλλοντικά βιώσιμο στόλο μας, καθώς θα ταξιδέψουν αυτές τις γιορτές και την Πρωτοχρονιά και ευχαριστούμε τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για την καρποφόρα συνεργασία μας που έκανε δυνατή αυτή την επέκτασή μας» ανέφερε χαρακηριστικά κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Adria Rabassa, Head of Network Development της Wizz Air.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Amazon: Βλέψεις να προσφέρει δορυφορικό Internet και στην Ελλάδα

«Πράσινο φως» στο ΤΧΣ για πώληση τραπεζικών πακέτων μετοχών - Οι μνηστήρες για Εθνική και Πειραιώς

Attica Bank: Κρίσιμο ΔΣ στις 28/12 – «Αγκάθι» η συμφωνία μετόχων στο πλάνο εξυγίανσης, ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την ΑΜΚ

gazzetta
gazzetta reader insider insider