«Λαχτάρα» για Μασκ: Έχασε προσωρινά τον «τίτλο» του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Λαχτάρα» για Μασκ: Έχασε προσωρινά τον «τίτλο» του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο
Στην «αντεπίθεση» ο Έλον Μασκ καθώς με την άνοδο της μετοχής της Tesla, πήρε πίσω τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο.

Ο Έλον Μασκ, ιδιοκτήτης της Twitter και της Tesla, έχασε για λίγο τον τίτλο του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο την Τετάρτη, σύμφωνα με το Forbes όμως τον ξαναπήρε πίσω κάνοντας αντεπίθεση καθώς ανέβηκε η μετοχή της Tesla.

Ο λόγος για την αποκαθήλωση αφορούσε στην πώληση αξίας των μετοχών του στην κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων για την χρηματοδότηση της εξαγοράς της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης για 44 δισεκατ. δολάρια.

Αό την άλλη, ο Γάλλος ιδιοκτήτης της LVMH Μπερνάρ Αρνό και η οικογένειά του πήραν τα ηνία προσωρινά, με προσωπική περιουσία 185,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Μασκ, ο οποίος κατέχει την πρώτη θέση στη λίστα Forbes από τον Σεπτέμβριο του 2021, διαθέτει περιουσία 185,7 δισεκατομμύρια δολάρια και παρέλαβε την σκυτάλη από τον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

Οι μετοχές της Tesla, οι οποίες έχουν χάσει περισσότερο από 47% σε χρηματιστηριακή αξία από τότε που ο Μασκ πήρε στην κατοχή του την Twitter νωρίτερα φέτος, ενώ σήμερα υποχωρούν 2,7%.

Η καθαρή περιουσία του Μασκ έπεσε κάτω από τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια νωρίτερα στις 8 Νοεμβρίου, καθώς οι επενδυτές απομακρύνθηκαν από τις μετοχές της Tesla λόγω ανησυχιών ότι ο 51χρονος είναι περισσότερο απασχολημένος με την Twitter.

Εκτός από την Tesla, ο Μασκ είναι επικεφαλής των SpaceX και Neuralink, που εξειδικεύεται στη διασύνδεση του ανθρώπινου εγκεφάλου με υπολογιστή, η οποία βρίσκεται μόλις έξι μήνες μακριά από τις πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Πρόσωπο της Χρονιάς» για το TIME ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Η πλουσιότερη γυναίκα της ραπ μουσικής συμβουλεύει: «Κάντε αποταμίευση»

Δεσμεύονται έως 18 μήνες τραπεζικοί λογαριασμοί και θυρίδες για «μαύρο χρήμα»