Παραιτήθηκε ο CEO της Vodafone

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραιτήθηκε ο CEO της Vodafone
Την αποχώρησή του από την ηγεσία της Vodafone, ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Νικ Ριντ.

Ο CEO της Vodafone, Νικ Ριντ παραιτείται από τα καθήκοντά του στο τέλος του έτους και τη θέση του θα αναλάβει προσωρινά ο οικονομικός του διευθυντής του, θέτοντας τέλος στην τετραετή του θητεία στο «τιμόνι» της επιχείρησης.

Οι μετοχές της Vodafone έχουν χάσει πάνω από 40% της αξίας τους από τότε που ανέλαβε ο Ριντ τον Οκτώβριο του 2018, κινούμενες στα επίπεδα που επικρατούσαν πριν από δύο δεκαετίες.

Μόλις τον περασμένο μήνα, η Vodafone μείωσε το outlook της για ολόκληρο το έτος, επικαλούμενη την αύξηση του ενεργειακού κόστους και την επιδείνωση των επιδόσεων στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές της στη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία.

«Συμφώνησα με το διοικητικό συμβούλιο ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να παραδώσω τα ηνία σε έναν νέο ηγέτη που μπορεί να αξιοποιήσει τα δυνατά σημεία της Vodafone και τις σημαντικές ευκαιρίες που έχει μπροστά του», ανέφερε ο Ριντ, με τις μετοχές της εταιρείας να ενισχύονται 1,6% μετά τη δήλωσή του.

Το πόστο του θα αναλάβει προσωρινά η Μαργκαρίτα Ντέλα Βάλλε, η οποία έχει επιφορτιστεί με την επιτάχυνση της «στρατηγικής της εταιρείας για τη βελτίωση της λειτουργικής απόδοσης και την παροχή κινήτρων στους μετόχους».

Το διοικητικό συμβούλιο έχει ξεκινήσει την διαδικασία εύρεσης ενός νέου διευθύνοντος συμβούλου.

«Το επόμενο ερώτημα είναι ποιες λύσεις είναι πραγματικά διαθέσιμες για τον επόμενο Διευθύνοντα Σύμβουλο; Η Vodafone αντιμετωπίζει δυσεπίλυτους και αντίθετους ανέμους», γράφουν οι αναλυτές της Jefferies.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Έως 80,4 εκατ. δολάρια στοχεύει να αντλήσει μέσω IPO η Whoosh

Dimand: Αύξηση τζίρου, οργανικής κερδοφορίας στο 9μηνο

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Στο 1,2 ευρώ/κιλό η τιμή πώλησης του φυσικού αερίου στα πρατήρια της

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider