Libra Group: Επένδυση της Principal Media στην εταιρεία παραγωγής ταινιών Chesler/Perlmutter

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Libra Group: Επένδυση της Principal Media στην εταιρεία παραγωγής ταινιών Chesler/Perlmutter
Η στρατηγική επένδυση παρέχει στη θυγατρική του Libra Group τη δυνατότητα παραγωγής πρωτότυπων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών προγραμμάτων για παγκόσμια διανομή.

Η θυγατρική εταιρεία του Libra Group, Principal Media, κορυφαία διανομέας περιεχομένου παγκοσμίως, ανακοίνωσε στρατηγική επένδυση στην Chesler/Perlmutter Productions (C/P) με έδρα το Τορόντο, μια παγκοσμίου φήμης εταιρεία παραγωγής με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη και παραγωγή βραβευμένων τηλεοπτικών σειρών και ταινιών.

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, η συγκεκριμένη επένδυση επεκτείνει τις δυνατότητες της Principal Media στην ανάπτυξη και παραγωγή ταινιών, ντοκιμαντέρ και άλλων προγραμμάτων. Η συναλλαγή αξιοποιεί επίσης το δίκτυο διανομής της Principal Media, το οποίο περιλαμβάνει το Netflix και άλλες κορυφαίες πλατφόρμες, για την περαιτέρω ενίσχυση του περιεχομένου της C/P σε παγκόσμιο επίπεδο. Παρέχει ακόμη πρόσβαση σε μια πολύ μεγάλη βιβλιοθήκη περιεχομένου που θα είναι διαθέσιμη ως μέρος του καταλόγου της Principal Media και θα συμπεριληφθεί στην επικείμενη έναρξη των καναλιών ροής (streaming) με διαφημιστική υποστήριξη.

Με έδρα το Χόλυγουντ, η Principal Media διαθέτει σχεδόν 20 χρόνια εμπειρίας στη διανομή τηλεοπτικών προγραμμάτων από ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών όπως φαγητό, lifestyle, ντοκιμαντέρ, αθλητικά και άγρια φύση. Στους πελάτες της περιλαμβάνονται κορυφαία δίκτυα και ψηφιακές πλατφόρμες σε όλο τον κόσμο, όπως τα Netflix, Disney, Showtime και Discovery Channel, μεταξύ πολλών άλλων.

Σε συνέχεια της επένδυσης, η Principal Media θα έχει πρόσβαση στην τεράστια γκάμα πρωτότυπου περιεχομένου της C/P, που κυμαίνεται από ρομαντικές ταινίες με υψηλή τηλεθέαση μέχρι τη βραβευμένη δραματική σειρά θρίλερ που τα ξεκίνησε όλα, το The Hitchhiker. Η Principal Media είναι θυγατρική του Libra Group, ενός ιδιωτικού διεθνούς επιχειρηματικού ομίλου, του οποίου οι θυγατρικές κατέχουν και διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία σε σχεδόν 60 χώρες.

«Όταν η Principal Media αποφάσισε να συνεργαστεί με δημιουργούς πρωτότυπου περιεχομένου, αποτέλεσε μεγάλη μας χαρά η συνάντηση με την Chesler/Perlmutter Productions που αποτελεί εξαιρετική περίπτωση μακροχρόνιας επιτυχίας. Η κινηματογραφική μαγεία που είναι σε θέση να προσφέρει με συνέπεια είναι απαράμιλλη», δήλωσε ο Gary Rosenson, Διευθύνων Σύμβουλος της Principal Media. «Οι δημιουργικές δυνατότητες είναι ατελείωτες καθώς ενώνουμε τη δυναμική αφήγηση της Chesler/Perlmutter με το παγκόσμιο δίκτυο διανομής της Principal για να δημιουργήσουμε νέο καθηλωτικό πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένων ταινιών, σειρών και ντοκιμαντέρ, που θα απολαμβάνονται παγκοσμίως».

Σημειώνεται ακόμα, πως με έδρα το Τορόντο, η C/P είναι μία από τις σημαντικότερες ανεξάρτητες εταιρείες παραγωγής τηλεοπτικών και κινηματογραφικών ταινιών στη Βόρεια Αμερική, γνωστή για την ανάπτυξη, χρηματοδότηση, παραγωγή και διανομή σε μεγάλα δίκτυα και πλατφόρμες σε όλο τον κόσμο. Το χαρτοφυλάκιό τους περιλαμβάνει το έργο διάσημων σκηνοθετών, όπως οι Kathryn Bigelow, Ivan Reitman και Paul Verhoeven, και κορυφαίων ηθοποιών, όπως οι Helen Hunt, Jason Bateman, Helen Mirren, Jim Carrey, Patricia Arquette, Rob Lowe και πολλοί άλλοι.

«Καθώς οι ευκαιρίες για τη δημιουργία περιεχομένου συνεχίζουν να διευρύνονται, είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε την παγκόσμια εμβέλειά μας μέσω της Principal Media», δήλωσε ο Lewis Chesler, συνιδρυτής και εκτελεστικός παραγωγός της C/P. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με την Principal, μια εταιρεία που μοιράζεται τις βαθιές οικογενειακές μας αξίες, για να δημιουργήσουμε ακόμη περισσότερες ευκαιρίες αφήγησης ιστοριών που θα τρέξουν μέσω της ομάδας μας στον Καναδά, ενώ θα επιδιώξουμε ακόμη περισσότερες ευκαιρίες δημιουργίας πρόσθετων εσόδων».

«Μέσω αυτής της επένδυσης, η Principal Media θα επωφεληθεί από την αποδεδειγμένη υπεροχή της Chesler/Perlmutter στην δημιουργία περιεχομένου, δίνοντας στην Principal νέες δυνατότητες για την παραγωγή πρωτότυπων ταινιών που μπορούν να διανεμηθούν σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η Phaedra Chrousos, Chief Strategy Officer του Libra Group. «Οι δυνατότητες καινοτομίας τόσο στην παραγωγή περιεχομένου όσο και στη διανομή είναι απεριόριστες. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε σε αυτόν τον δυναμικό τομέα και να εξελίσσουμε τις δυνατότητές μας μέσω μελλοντικών στρατηγικών επενδύσεων».

Η επένδυση αυτή αποτελεί το επόμενο βήμα για την Principal Media, καθώς συνεχίζει να αναπτύσσει τις υπηρεσίες ψυχαγωγίας της. Ακολουθεί επίσης τις συνεχόμενες επενδύσεις του Libra Group και του παγκόσμιου χαρτοφυλακίου του στον τομέα των μέσων ενημέρωσης. Ο οικογενειακός όμιλος δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο σε έξι επιχειρηματικούς τομείς, όπως η ναυτιλία, η αεροπορία, η φιλοξενία, το real estate, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η αυξανόμενη παρουσία του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Libra Group: Η LCI αποκτά χαρτοφυλάκιο 19 ελικοπτέρων

Στρατηγική επένδυση του Libra Group στην GreenMet

gazzetta
gazzetta reader insider insider