Βρετανία: Εταιρείες εφαρμόζουν 4ήμερη εργασία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Εταιρείες εφαρμόζουν 4ήμερη εργασία
Θετικά τα δείγματα από την 4ήμερη εργασία στην Βρετανία. Τι έδειξε το «πείραμα» του Σεπτεμβρίου.

Εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο θα υιοθετήσουν μόνιμα την τετραήμερη εργασία, χωρίς καμία μείωση στις αποδοχές των υπαλλήλων, με το «πείραμα» του Σεπτεμβρίου να έχει θετικά αποτελέσματα.

Όσοι έχουν ήδη εφαρμόσει το νέο μοντέλο εργασίας τονίζουν πως «είναι ένας πολύ καλός τρόπος ώστε να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση αφενός αλλά και αφετέρου να προσελκυστεί νέο προσωπικό». Οι εταιρείες που συμμετείχαν ήδη, ερωτήθηκαν τον Σεπτέμβριο πώς πήγε η δοκιμή και το 88% ανέφερε τα αποτελέσματα ήταν «καλά», ενώ το 95% ανέφερε ότι η παραγωγικότητα είτε είχε παραμείνει ίδια είτε βελτιώθηκε.

Ο Τζο Ράιλ, διευθυντής της καμπάνιας στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρατήρησε ότι υπάρχει αυξημένη δυναμική για το μοτίβο για το τετραήμερο εργασίας.

«Θέλουμε να δούμε το εργάσιμο τετραήμερο, χωρίς μισθολογικές απώλειες να γίνει το κυρίαρχο μοντέλο στη χώρα μέχρι το τέλος της δεκαετίας, επομένως στοχεύουμε να εγγράψουμε πολλές περισσότερες εταιρείες τα επόμενα χρόνια», υπογράμμισε σύμφωνα με το Ladbible.

«Με πολλές επιχειρήσεις να δυσκολεύονται να αντέξουν οικονομικά αυξήσεις μισθών λόγω του πληθωρισμού στο 10%, αρχίζουμε να βλέπουμε όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι μια τετραήμερη εργασία με τα ίδια χρήματα προσφέρεται ως εναλλακτική λύση» έσπευσε να συμπληρώσει.

Περίπου 100 εταιρίες με 2.600 εργαζόμενοι στο Ηνωμένο Βασίλειο υιοθέτησαν το νέο πρότυπο εργασίας, με τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες να είναι η Atom Bank και η παγκόσμια εταιρεία μάρκετινγκ Awin. Κάθε μία απασχολεί περίπου 450 υπαλλήλου.

Μιλώντας για το πώς ήταν η μετάβαση στο εργάσιμο τετραήμερο, ο διευθύνων σύμβουλος της Awin, Άνταμ Ρος επεσήμανε πως ήταν «μία μεταμόρφωση» και «από τις καλύτερες πρωτοβουλίες που έχουμε δει στην ιστορία της εταιρείας».

«Κατά τη διάρκεια του τελευταίου ενάμιση έτους, όχι μόνο είδαμε μια τεράστια αύξηση στην ευεξία και την ευημερία των εργαζομένων, αλλά ταυτόχρονα, η εξυπηρέτηση και οι σχέσεις μας με τους πελάτες μας έχουν βελτιωθεί» σημείωσε και πρόσθεσε πως οι ταλαντούχοι υπάλληλοι απέκτησαν έναν επιπλέον λόγο για να παραμείνουν στην εταιρία του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Βραχνάς» για τη Μελόνι το χρέος - ρεκόρ των ιταλικών επιχειρήσεων: Ξεπερνά τα 123 δισ. ευρώ

Αλλάζουν οι συσκευασίες από κάψουλες καφέ μέχρι πλαστικά μπουκάλια - Τι εξετάζει η ΕΕ

O Όμιλος Globalsat – Teleunicom ενισχύει τον γυναικείο αθλητισμό και τις πρωταγωνίστριές του, στηρίζοντας το 1ο GWomen’s Sports Summit

gazzetta
gazzetta reader insider insider