Twitter: Κι άλλες απολύσεις από τον Μασκ - Από τις 7.000 θέσεις εργασίας, έμειναν λιγότερες από 3.000

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Twitter: Κι άλλες απολύσεις από τον Μασκ - Από τις 7.000 θέσεις εργασίας, έμειναν λιγότερες από 3.000
Το Twitter είχε περισσότερους από 7.000 υπαλλήλους πριν αναλάβει ο Μασκ στα τέλη Οκτωβρίου.

Περισσότερους εργαζόμενους στις πωλήσεις της Twitter απέλυσε ο Έλον Μασκ, ξεκινώντας αργά την Κυριακή, περιορίζοντας περαιτέρω το προσωπικό που έχει ήδη αποδεκατιστεί από περικοπές και παραιτήσεις.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Μασκ είχε ζητήσει από τους εργαζόμενους να δεσμευτούν στην πιο «σκληροπυρηνική» εκδοχή της εταιρείας ή να φύγουν. Οι υπάλληλοι πωλήσεων συμφώνησαν με το όραμά του σε μεγαλύτερους αριθμούς από ό,τι οι εργαζόμενοι στο τεχνικό κομμάτι, όπου σημειώθηκαν μαζικές παραιτήσεις, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

Μερικοί από αυτούς που απολύθηκαν άρχισαν να λαμβάνουν τα ειδοποιητήρια την Κυριακή, αν και δεν είναι σαφές πόσοι θα επηρεαστούν στον τρέχοντα γύρο απολύσεων.

Το τμήμα πωλήσεων του Twitter πραγματοποίησε συνάντηση την Κυριακή με τον Μασκ και τον νέο επικεφαλής πωλήσεων, Κρις Ρίντι.

Πολλοί εργαζόμενοι εμφανίστηκαν στη συνάντηση αναμένοντας κάποια ανακοίνωση για περικοπές, αφού το Bloomberg δημοσιοποίησε το Σάββατο ότι έρχονται κι άλλες.

Αντίθετα, ο Μασκ χρησιμοποίησε το χρόνο για ενημερώσεις, συμπεριλαμβανομένης της απόφασής του να επαναφέρει τον λογαριασμό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Εξήγησε επίσης ότι η εταιρεία έπρεπε να κάνει τις διαφημίσεις πιο στοχευμένες σε συγκεκριμένους χρήστες ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησης δεν έγινε λόγος για απολύσεις.

Οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν έλαβαν ειδοποίηση μέσω email με τίτλο: «Ο ρόλος σας στο Twitter».

«Μετά από περαιτέρω επανεξέταση του εργατικού μας δυναμικού, έχουμε εντοπίσει ρόλους εντός της οργανωτικής μας δομής που δεν είναι πλέον απαραίτητοι», αναφέρεται στο ειδοποιητήριο, σύμφωνα με ένα αντίγραφο που επικαλείται το Bloomberg. «Σήμερα είναι η τελευταία σας εργάσιμη ημέρα στην εταιρεία».

Το σημείωμα, το οποίο εξηγεί στη συνέχεια ότι οι λεπτομέρειες σχετικά με την απόλυση θα ακολουθήσουν αργότερα, φέρει την υπογραφή «Twitter».

Μία μέτρηση των εργαζομένων δείχνει επί του παρόντος 2.750, ανέφερε μία πηγή του Bloomberg, αν και ορισμένες παραιτήσεις και περικοπές ενδέχεται να βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία καταμέτρησης. Το Twitter είχε περισσότερους από 7.000 υπαλλήλους πριν αναλάβει ο Μασκ στα τέλη Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

CBS: Το πρώτο μεγάλο ΜΜΕ των ΗΠΑ που «αφήνει» το Twitter λόγω του Έλον Μασκ

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Twitter στη Γαλλία - «Τελείωσε»

Twitter: Με απόφαση του Έλον Μασκ, επανέρχεται ο λογαριασμός του Ντόναλτ Τραμπ

gazzetta
gazzetta reader insider insider