Επιστροφή στην κερδοφορία για την Siemens Energy - Δεν θα διανείμει μέρισμα λόγω των οικονομικών «προκλήσεων»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιστροφή στην κερδοφορία για την Siemens Energy - Δεν θα διανείμει μέρισμα λόγω των οικονομικών «προκλήσεων»
Σύμφωνα με τη γερμανική ενεργειακή, «ο υψηλός πληθωρισμός, το κόστος των υλικών και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα δεν θα φύγουν για το επόμενο έτος». 

Επιστροφή σε κέρδη κατέγραψε η Siemens Energy για τη χρήση του δ' τριμήνου του οικονομικού έτους, με τη γερμανική ενεργειακή εταιρεία να ανακοινώνει πως δεν προτείνει τη διανομή μερίσματος προς τους μετόχους της λόγω των «τρεχουσών και μελλοντικών» προκλήσεων που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με το MarketWatch, τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 378 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 383 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Τα έσοδα της Siemens Energy ανήλθαν σε 9,18 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 6% σε ετήσιο επίπεδο ενώ οι παραγγελίες της εταιρείας έφτασαν τα 12,23 δισ. ευρώ σε μια ετήσια αύξηση 27%.

Η διοίκηση της εταιρείας αναμένει πως οι απώλειες για το σύνολο του οικονομικού έτους του 2023 θα υποχωρήσουν από τις αντίστοιχες του οικονομικού έτους του 2022, όταν εμφάνισε ζημιές 647 εκατ. ευρώ. Ακόμα, εκτιμά πως η ανάπτυξη των εσόδων θα κυμανθεί μεταξύ του 3% και του 7% για το οικονομικό έτος του 2023.

Η CFO της Siemens Energy, Μαρία Φεράρο, ανέφερε σε δήλωση της πως «ο υψηλός πληθωρισμός, το κόστος των υλικών και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα δεν θα φύγουν για το επόμενο έτος».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ενέργεια: Ανεβαίνει ο πήχυς για τις «πράσινες» επενδύσεις έως το 2030

gazzetta
gazzetta reader insider insider