Πάνω από τα 150 δισ. δολάρια τα έσοδα της Walmart - «Οι καταναλωτές ξοδεύουν λιγότερα» 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από τα 150 δισ. δολάρια τα έσοδα της Walmart - «Οι καταναλωτές ξοδεύουν λιγότερα» 
Walmart
Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε πως θα διαθέσει 20 δισ. δολάρια για ένα νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών.

Σημαντική άνοδο εμφάνισαν τα έσοδα της Walmart για το γ' τρίμηνο του 2020, με την αλυσίδα λιανεμπορίου των ΗΠΑ να επωφελείται από τις εκπτωτικές τιμές τροφίμων στο γ' τρίμηνο του οικονομικού έτους.

Τα συνολικά έσοδα από πωλήσεις της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 152,81 δισ. δολάρια από 150,53 δισ. δολάρια στο περσινό γ' τρίμηνο και έναντι 147,75 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv.

Η εταιρεία εμφάνισε καθαρές ζημίες 66 σεντ ανά μετοχή έναντι κερδών 1,11 δολάρια ανά μετοχή στο γ' τρίμηνο του 2021, ξεχωρίζοντας 3,33 δισ. δολάρια για δικαστικό συμβιβασμό σε μια υπόθεση για οπιούχα προϊόντα στην οποία είχε εμπλακεί η Walmart.

Πρόκειται για αγωγές αγωγών που έχουν κατατεθεί από αμερικανικές πολιτείες και φορείς για τον ρόλο της στην κρίση των οπιούχων στην χώρα.

Όπως και οι αλυσίδες φαρμακείων CVS και Walgreens, που δέχθηκαν στις αρχές του Νοεμβρίου να καταβάλουν κάθε μία 5 δισεκατομμύρια δολάρια στο πλαίσιο αντίστοιχων συμφωνιών, η Walmart κατηγορείται για την μαζική διάθεση οπιούχων αναλγητικών χωρίς να ειδοποιήσει τις αρχές για τον αυξημένο αριθμό των συνταγών.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή της Walmart ανήλθαν σε 1,50 δολάρια έναντι 1,32 δολαρίων ανά μετοχή που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο CEO της Walmart, Τζον Ντέιβιντ Ράϊνει, ανακοίνωσε πως οι καταναλωτές ξοδεύουν λιγότερα και προτιμούν τα πιο φθηνά προϊόντα, δείχνοντας παράλληλα προτίμηση στα προϊόντα που βρίσκονται σε προσφορά

«Οι πολίτες έχουν λιγότερο διαθέσιμο εισόδημα για να ξοδέψουν και είναι προσεχτικοί στις επιλογές τους» συμπλήρωσε.

Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε πως θα διαθέσει 20 δισ. δολάρια για ένα νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών.

Ακόμα, η Walmart αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις του τρέχοντος οικονομικού τριμήνου, προβλέποντας αύξηση 5,5% έναντι 4,5% στην προηγούμενη εκτίμηση της.

Παράλληλα, η Walmart κατέγραψε κάμψη στα πλεονάζοντα αποθέματα της, τα οποία ενισχύθηκαν κατά 13% σε ετήσια βάση, αλλά εμφάνισαν υποχώρηση από την άνοδο 25% και 32% που είχαν εμφανίζει στα δύο προηγούμενα τρίμηνα.

Για την περίοδο των γιορτών, η Walmart αναμένει πως οι πωλήσεις της στις ΗΠΑ θα ενισχυθούν κατά 3% σε ετήσια βάση, έναντι εκτίμησης των αναλυτών για άνοδο 3,5%.

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Walmart ενισχύεται άνω του 6% πριν από το άνοιγμα της Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Home Depot: Απροσδόκητη αύξηση εσόδων, παρά τις πιέσεις του πληθωρισμού

gazzetta
gazzetta reader insider insider