Επιστροφή στα προ πανδημίας έσοδα για τη Vodafone Ελλάδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιστροφή στα προ πανδημίας έσοδα για τη Vodafone Ελλάδας
Στην προ της πανδημίας εποχή επέστρεψε ο κύκλος εργασιών της Vodafone Ελλάδας, επιτυγχάνοντας ρεκόρ στην κίνηση δεδομένων, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις του οικονομικού εξαμήνου (Απρίλιος - Σεπτέμβριος 2022) που δημοσίευσε σήμερα ο όμιλος Vodafone.

(upd 12:25) Επιστροφή στα προ πανδημίας επίπεδα μαρτυρούν τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου (Απρίλιος – Σεπτέμβριος 2022) της Vodafone. Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που δημοσίευσε σήμερα ο όμιλος, ο κύκλος εργασιών της Vodafone Ελλάδας, προσέγγισε τα επίπεδα του 2019, ωστόσο τα κέρδη προ φόρων τόκων κι αποσβέσεων παρουσιάστηκαν μειωμένα σε σχέση με πέρυσι.

Ειδικότερα, η εταιρεία κατέγραψε κύκλο εργασιών ύψους 487 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 4% σε σχέση με την περυσινή αντίστοιχη περίοδο (468 εκατ. ευρώ). Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχο κύκλο εργασιών είχε παρουσιάσει την περίοδο Απριλίου – Σεπτεμβρίου του 2019 (488 εκατ. ευρώ).

Τα έσοδα από υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 2%, από τα 436 στα 444 εκατ. ευρώ ωστόσο τα προσαρμοσμένα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη (EBITDAaL) ανήλθαν σε 125 εκατ. ευρώ από 138 εκατ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου οικονομικού έτους, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 9,4%.

Η πελατειακή βάση της κινητής έφτασε τα 4,186 εκατ, ενώ το ποσοστό των συμβολαίων το 41,1%. Στη σταθερή, η πελατειακή βάση σταθεροποιήθηκε στους 952.000 χιλιάδες.

Σχετικά σταθερό παρέμεινε και το μέσο έσοδο (ARPU) το οποίο πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους, έφτασε τα 10,1 ευρώ. Ειδικότερα, στα συμβόλαι κυμάνθηκε στα 17,7 ευρώ και στα καρτοκινητά στα 5,1 ευρώ.

Το ανοδικό της σερί συνέχισε η κίνηση δεδομένων, η οποία έφτασε 142.139 ΤΒ, 32% υψηλότερη από πέρυσι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider