Δεν πωλείται η Credit Suisse, λέει ο πρόεδρος της τράπεζας 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν πωλείται η Credit Suisse, λέει ο πρόεδρος της τράπεζας 
«Θα ανθίσουμε ξανά και για αυτό δεν βρισκόμαστε σε συζητήσεις εξαγοράς. Θέλουμε να παραμείνουμε ανεξάρτητοι» δήλωσε ο πρόεδρος της Credit Suisse, Axel Lehmann.

«Θα ανθίσουμε ξανά και για αυτό δεν βρισκόμαστε σε συζητήσεις εξαγοράς. Θέλουμε να παραμείνουμε ανεξάρτητοι» δήλωσε ο πρόεδρος της Credit Suisse, Axel Lehmann σε τηλεοπτική συνέντευξη του στο Bloomberg.

Παρά την έντονη φημολογία περί εξαγοράς λόγω της κατακρήμνισης της μετοχής του ελβετικού χρηματοπιστωτικού ομίλου φέτος, ο Lehmann τόνισε πως η σχεδιαζόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 4 δισ. ελβετικών φράγκων θα καταστήσει την τράπεζα «ακλόνητη σαν βράχο» και θα της επιτρέψει να υλοποιήσει το ζωτικής σημασίας σχέδιο αναδιάρθρωσης, το οποίο θα οδηγήσει σε σημαντικές περικοπές στο βραχίονα επενδυτικής τραπεζικής.

Αναφορικά για το μέλλον της Credit Suisse, ο πρόεδρος του ιδρύματος δήλωσε πως η τράπεζα «είναι στην πραγματικότητα ένα franchise επικεντρωμένο στη διαχείριση περιουσίας (wealth management), με γνώμονα τους επιχειρηματίες και τους εύπορους πελάτες μας». Πρόσθεσε πως θέλει να δώσει έμφαση στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων σε κλειδιά-αγορές όπως η Λατινική Αμερική, η Ασία και η Μέση Ανατολή.

Τέλος εμφανίστηκε «αισιόδοξος» πως η Credit Suisse θα καταφέρει να συνάψει συμφωνία με κοινοπραξία της Apollo Global Management εντός της επόμενης εβδομάδας για την πώληση της πλειονότητας των δραστηριοτήτων της που σχετίζονται με τιτλοποιημένα προϊόντα. Η τράπεζα θα διατηρήσει κάποια ροή εσόδων από τις εν λόγω δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Credit Suisse: Zημιές-«μαμούθ» ανακοίνωσε για το τρίμηνο - Στα σκαριά ΑΜΚ 4 δισ. δολαρίων και μαζικές απολύσεις

Credit Suisse: Απαλλάχθηκε από κατηγορίες για χειραγώγηση της αγοράς συναλλάγματος

gazzetta
gazzetta reader insider insider