Στις 22 Νοεμβρίου προσφορές για την «Παράκαμψη Γιάλοβας» κόστους 40,5 εκατ. ευρώ

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις 22 Νοεμβρίου προσφορές για την «Παράκαμψη Γιάλοβας» κόστους 40,5 εκατ. ευρώ
Έως τις 22/11 έχουν χρονικό περιθώριο οι κατασκευαστικοί όμιλοι για να υποβάλουν προσφορές στον διαγωνισμό του έργου με τίτλο «Βελτίωση 9ης Εθνικής Οδού - Τμήμα παράκαμψη Γιάλοβα Π.Ε. Μεσσηνίας».

Έως τις 22 Νοεμβρίου έχουν χρονικό περιθώριο οι κατασκευαστικοί όμιλοι, όσοι τουλάχιστον ενδιαφερθούν, για να υποβάλουν προσφορές στον διαγωνισμό του έργου με τίτλο «Βελτίωση 9ης Εθνικής Οδού (Τμήμα παράκαμψη Γιάλοβα Π.Ε. Μεσσηνίας)», προϋπολογισμού 37.350.000 ευρώ (με Φ.Π.Α.) και με προαίρεση 3.150.000,00 ευρώ. Η αποσφράγιση των προσφορών για γίνει 2 ημέρες αργότερα, αν δεν αλλάξει βέβαια έως τότε κάτι στο γενικότερο χρονοδιάγραμμα.

Πρόκειται για το έργο που είχε αποκαλύψει το insider.gr προ περίπου 20 ημερών ότι προωθείται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, κόστους άνω των 40 εκατ. ευρώ, που «μπήκε» στο τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου.

Η σημασία του

Σύμφωνα με το σκεπτικό του υπ. Υποδομών, δεδομένης της ιδιαίτερα αυξημένης τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, η αναβάθμιση και η βελτίωση του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής που επιτυγχάνεται μέσω της κατασκευής της παράκαμψης της Γιάλοβας καθίσταται αναγκαία, τόσο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων, όσο και των διαρκώς αυξανόμενων επισκεπτών, συμβάλλοντας παράλληλα στην περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου. Το έργο «Βελτίωση 9ης Εθνικής οδού (Τμήμα Παράκαμψη Γιάλοβας Π.Ε. Μεσσηνίας)», συμβάλλει στην αναβάθμιση του οδικού άξονα Κυπαρισσία - Φιλιατρά - Πύλος, προσφέροντας ασφάλεια και άνεση στους χρήστες και συνεισφέροντας στη μείωση των ατυχημάτων στην οδό.

Το αντικείμενο του έργου

Το έργο «Βελτίωση 9ης Εθνικής Οδού (τμήμα παράκαμψη Γιάλοβας) Π.Ε. Μεσσηνίας», αφορά στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας τμήματος μήκους 3,5 χλμ. της υφιστάμενης 9ης Εθνικής Οδού και στην τοπική παραλλαγή χάραξης μήκους 4,2 χλμ .για την παράκαμψη του οικισμού της Γιάλοβας.

Συνοπτικά τα έργα που θα κατασκευαστούν στα πλαίσια της παρούσας εργολαβίας είναι τα παρακάτω: 1.1 Κατασκευή αρτηρίας δίιχνης διατομής με πλάτος οδού 11,0μ, με ενιαίο οδόστρωμα και μήκος περίπου 7,7χλμ. Σε όλο το μήκος της αρτηρίας τα έργα αφορούν σε εργασίας πλήρους κατασκευής. 1.2 Κατασκευή πέντε (5) ισόπεδων κυκλικών κόμβων 1.3 Αποκατάσταση του τοπικού οδικού δικτύου με κατασκευή παράπλευρων και εγκάρσιων οδών μήκους περίπου 10,7 χλμ 1.4 Κατασκευή δύο (2) Cut & Cover συνολικού μήκους περίπου 200μ 1.5 Κατασκευή τεχνικών έργων για τη γεφύρωση ρεμάτων και έργων τοπικής διευθέτησης των υδατορεμάτων 1.6 Κατασκευή σημαντικών έργων αντιστήριξης πρανών - οπλισμένων επιχωμάτων μήκους περίπου 2,0 χλμ 1.7 Κατασκευή μιας (1) Άνω διάβασης υφιστάμενης οδού 1.8 Κατασκευή έργων αποχέτευσης – αποστράγγισης αρτηρίας, παράπλευρου & εγκάρσιου δικτύου και κόμβων. 1.9 Εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού σε όλους τους ισόπεδους κόμβους και στα υπόγεια έργα Cut & Cover 1.10 Διευθέτηση απορροής ομβρίων υδάτων και κατασκευής κατάλληλων τεχνικών εξόδου έως τον πλησιέστερο φυσικό αποδέκτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Real Estate – NPLs: Assets 5 δισ. ευρώ και 25 χιλ. ακινήτων στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών

ΣΔΙΤ: Ξεκινάει ο διάλογος με τους «big 5» για τα δικαστικά μέγαρα Β. Ελλάδας των 120 εκατ. ευρώ

Σκέρτσος: Σε δημόσια διαβούλευση το «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω» για νέους ύψους 350 εκατ. ευρώ - Κάλεσμα σε θεσμικούς επενδυτές

gazzetta
gazzetta reader insider insider