American Express: Μικρή αύξηση κερδών στο γ' τρίμηνο - Μεγάλη άνοδος στις προβλέψεις για ζημίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
American Express: Μικρή αύξηση κερδών στο γ' τρίμηνο - Μεγάλη άνοδος στις προβλέψεις για ζημίες
«Η ζήτηση για ταξίδια ξεπέρασε τις προσδοκίες μας για το σύνολο του έτους» ανέφερε ο επικεφαλής της Amex.

Κέρδη και έσοδα με μικρή αύξηση σε ετήσιο επίπεδο και πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών ανακοίνωσε η American Express στο γ' τρίμηνο του, με τον κολοσσό των χρηματοπιστωτικών πληρωμών να κάνει λόγο για «μεικτά σήματα» από την οικονομία.

Τα κέρδη της Amex διαμορφώθηκαν σε 1,88 δισ. δολάρια ή 2,47 δολάρια ανά μετοχή έναντι κερδών 1,83 δισ. δολαρίων ή 2,27 δολαρίων ανά μετοχή στο γ' τρίμηνο του 2021. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν κέρδη τα 2,40 δολάρια ανά μετοχή.

Τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε 13,56 δισ. δολάρια έναντι 10,93 δισ. δολαρίων στο γ' τρίμηνο του 2021 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 13,52 δισ. δολαρίων.

Η Amex ανακοίνωσε πως κατέγραψε αύξηση 21% στις δαπάνες με τις κάρτες, με «κατεύθυνση» στις κατηγορίες αγαθών, υπηρεσιών, ταξιδιών και διασκέδασης.

«Η ζήτηση για ταξίδια ξεπέρασε τις προσδοκίες μας για το σύνολο του έτους» ανέφερε ο επικεφαλής της Amex, Στέφαν Σκέρι. Οι δαπάνες για ταξίδια και διασκέδαση ήταν αυξημένες κατά 57% σε ετήσιο επίπεδο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Η διοίκηση της εταιρείας έθεσε στην άκρη προβλέψεις για ζημίες ύψους 778 εκατ. δολαρίων, κάνοντας λόγο για αύξηση στα δάνεια των καρτών και ένα «σκοτεινότερο» μακροοικονομικό περιβάλλον. Την αντίστοιχη περίοδο του 2021 το εν λόγω ποσό είχε κυμανθεί σε 191 εκατ. δολάρια.

Για το σύνολο του 2022, η εταιρεία αναμένει κέρδη ανά μετοχή μεταξύ των 9,25 και 9,65 δολαρίων, ενώ οι αναλυτές κέρδη στα 9,90 δολάρια ανά μετοχή.

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Amex καταγράφει απώλειες κοντά στο 4% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Toyota αναμένει πως θα χάσει τον στόχο παραγωγής οχημάτων, λόγω έλλειψης ημιαγωγών 

Η διοίκηση της Twitter «αδειάζει» τον Μασκ - «Δεν προγραμματίζονται μαζικές απολύσεις προσωπικού»

gazzetta
gazzetta reader insider insider