Mobileye: Υποβάθμισε σημαντικά τις προσδοκίες για την IPO - Από τα 50 στα 16 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mobileye: Υποβάθμισε σημαντικά τις προσδοκίες για την IPO - Από τα 50 στα 16 δισ. δολάρια
Σε αποτίμηση άνω των 16 δισ. δολαρίων στοχεύει κατά την αρχική δημόσια προσφορά (IPO) που θα καταθέσει η Mobileye, ο βραχίονας αυτόνομης οδήγησης της Intel.

Σε αποτίμηση άνω των 16 δισ. δολαρίων στοχεύει κατά την αρχική δημόσια προσφορά (IPO) που θα καταθέσει η Mobileye, ο βραχίονας αυτόνομης οδήγησης της Intel, ποσό που είναι μειωμένο σχεδόν κατά τα 2/3 σε σχέση με την αρχική εκτίμηση, η οποία ανέβαζε στα 50 δισ. δολάρια τον στόχο της εταιρείας, καθώς η καταβαράθρωση των τεχνολογικών κολοσσών εν μέσω ανησυχιών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, περιέκοψε τις εκτιμήσεις της διοίκησης του αμερικανικού κολοσσού.

Παρόλη την υποβάθμιση των προβλέψεων, σύμφωνα με το Reuters, η αρχική δημόσια προσφορά της Mobileye αναμένεται να τονώσει το επενδυτικό κλίμα στις αγορές, το οποίο παραμένει εδώ και αρκετές εβδομάδες σε χαμηλά επίπεδα εξαιτίας των φόβων για ύφεση, καθώς θα ακολουθήσει την ιδιαίτερα επιτυχημένη IPO της Porsche.

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία πολυτελών οχημάτων αποτιμήθηκε νωρίτερα φέτος στα 75 δισ. ευρώ, επιτυγχάνοντας τη μεγαλύτερη ΙΡΟ που έχει πραγματοποιηθεί την τελευταία δεκαετία στη Γηραιά Ήπειρο, τη δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία της Γερμανίας (μετά την εισαγωγή της Telekom) και την τρίτη μεγαλύτερη στην ιστορία της Ευρώπης.

Πλέον, η Mobileye στοχεύει να συγκεντρώσει το ποσό των 820 εκατ. δολαρίων από την IPO, διαθέτοντας περίπου 41 εκατ. μετοχές στην τιμή των 18-20 δολαρίων, ενώ σε περίπτωση που επαληθευτούν οι προβλέψεις θα πρόκειται για μία εκ των σημαντικότερων κινήσεων εντός του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Renault: Στην τελική ευθεία οι συζητήσεις με τη Nissan για αναπροσαρμογή της «συμμαχίας»

BofA: Οι πραγματικοί «ταύροι» δεν φοβούνται τις υφέσεις - Τι αναμένουν οι διαχειριστές για τις ευρωπαϊκές μετοχές

Johnson & Johnson: Άνω των εκτιμήσεων κέρδη και πωλήσεις το γ' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider