«Δυνατή» πρεμιέρα για τη μετοχή της Porsche, άνω του στόχου η τιμή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Δυνατή» πρεμιέρα για τη μετοχή της Porsche, άνω του στόχου η τιμή
Ντεμπούτο στα 84 ευρώ, πάνω από την αρχική τιμή των 82,5 ευρώ, η μετοχή της εταιρείας στο γερμανικό ταμπλό. «Φέραμε με επιτυχία την Porsche στο χρηματιστήριο. Είναι μία καλή μέρα για την Porsche και για την Volkswagen», δήλωσε ο CFO και COO του ομίλου Volkwagen, Arno Arntlitz.

Τελευταίο update: 10:42

Πρεμιέρα σήμερα στο ταμπλό της Φρανκφούρτης για τις μετοχές της εταιρείας πολυτελών αυτοκινήτων, Porsche, θυγατρική του γερμανικού ομίλου Volkswagen, με την τιμή να ξεκινά στα 84 ευρώ πάνω δηλαδή από τα 82,5 ευρώ, που είχε θέσει η διοίκηση της εταιρείας, δικαιώνοντας και το γερμανικό κολοσσό, που κόντρα στη δυσμενή διεθνή οικονομική και πολιτική συγκυρία, αποφάσισε να θέσει αρχικά την τιμή της μετοχής στο υψηλότερο επίπεδο των εκτιμήσεων της.

«Φέραμε με επιτυχία την Porsche στο χρηματιστήριο. Είναι μία καλή μέρα για την Porsche και για την Volkswagen», δήλωσε ο CFO και COO του ομίλου Volkwagen, Arno Arntlitz, σύμφωνα με γερμανικά μέσα.

Η μετοχή άρχισε νωρίς σήμερα τη διαπραγμέτευση της, μετά και από την χθεσινοβραδινή έγκριση του επιπέδου των 82,5 ευρώ της τιμής από το Δ.Σ. της Volkswagen, αποτιμώντας τη θυγατρική της στα 75 δισ. ευρώ, με στόχο την άντληση 9,4 δισ. ευρώ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ΙΡΟ που έχει πραγματοποιηθεί την τελευταία δεκαετία στη Γηραιά Ήπειρο, τη δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία της Γερμανίας (μετά την εισαγωγή της Telekom) και την τρίτη μεγαλύτερη στην ιστορία της Ευρώπης.

Η απόφαση της Volkswagen για την εισαγωγή της Porsche στην χρηματιστηριακή αγορά αποσκοπεί στο να μπορέσει να συνεχίσει -μέσω των αντλούμενων κεφαλαίων- τις εκτενείς επενδύσεις της στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα αυτό τον μήνα υπερκαλύφθηκε μέσα σε λίγες ώρες το βιβλίο για την πώληση μετοχών, ενώ έντονη ήταν η ζήτηση για όλο το εύρος τιμών από 76,50 ευρώ έως 82,50 ευρώ. Η περίοδος προσφοράς για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία διήρκεσε έως τις 28 Σεπτεμβρίου και ήταν ανοικτή σε επενδυτές στη Γερμανία, την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ελβετία. Τέσσερις βασικοί επενδυτές, η Qatar Investment Authority, το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας, η T. Rowe Price και η ADQ, έχουν δεσμευτεί από κοινού να αναλάβουν έως και 3,7 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πόσο συμφέρουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε μια εποχή υψηλών τιμών ενέργειας

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πιέζουν για πράσινα ανταλλακτικά και για χαμηλότερες τιμές

Η Volkswagen πρωτοτυπεί: Σκέφτεται να διαθέσει «κομματάκι» της Porsche και σε retail investors ενόψει IPO

gazzetta
gazzetta reader insider insider