Κοινοπραξία 7 δισ. ευρώ από Vodafone και Altice στη Γερμανία για ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοινοπραξία 7 δισ. ευρώ από Vodafone και Altice στη Γερμανία για ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών
Vodafone
Vodafone και Altice δημιουργούν κοινοπραξία 7 δισ. στη Γερμανία για να «κοντράρουν» την «κυριαρχία» της Deutsche Telekom.

Vodafone και Altice στήνουν κοινοπραξία για την κατασκευή ενός δικτύου ευρυζωνικών οπτικών ινών ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ στη Γερμανία, για να «κοντράρουν» την «κυριαρχία» της Deutsche Telekom.

Σύμφωνα με το Reuters, η Vodafone τονίζει ότι με τη «FibreCo» θα δημιουργήσει ένα ευρυζωνικό δίκτυο «fibre-to-the-home» διαθέσιμο σε 7 εκατομμύρια γερμανικά νοικοκυριά, ώστε η βρετανική εταιρία να αναβαθμίσει το υπάρχον δίκτυό της στη χώρα που αποτελεί και τη μεγαλύτερη αγορά της.

Και οι δύο εταιρείες θα κατέχουν το 50% της FibreCo, η οποία θα επενδύσει έως και 7 δισ. ευρώ στο εξαετές έργο. Η κατασκευή θα ανατεθεί στη θυγατρική Geodesia της Altice, με τη Vodafone Γερμανίας να είναι υπεύθυνη για την προώθηση της ταχύτερης ευρυζωνικής σύνδεσης σε νέους πελάτες.

«Αυτή η συνεργασία βασίζεται στο σημαντικό δίκτυο επόμενης γενιάς της Vodafone με τη βιομηχανική τεχνογνωσία της Altice και τις αποδεδειγμένες δυνατότητες κατασκευής ινών στο σπίτι» επεσήμανε ο CEO της Vodafone, Nικ Ριντ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Προχωρά στη μεγαλύτερή της αναδιοργάνωση - Συγχωνεύει μονάδες

Πρόεδρος Credit Suisse: Φρικτή χρονιά το 2021, πρέπει να αλλάξουμε

Eurowings: Ξεκίνησε η τριήμερη απεργία των πιλότων, επιμένουν για καλύτερες συνθήκες εργασίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider