Εξαγορά Twitter: Έως 28/10 η διορία στον Μασκ για να αποφύγει τη δίκη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εξαγορά Twitter: Έως 28/10 η διορία στον Μασκ για να αποφύγει τη δίκη
Δικαστήριο του Ντέλαγουερ επέτρεψε μια μικρή καθυστέρηση.

Μέχρι τις 28 Οκτωβρίου έχει περιθώριο ο Έλον Μασκ ώστε να ολοκληρώσει την εξαγορά της Twitter χωρίς να χρειαστεί οι δύο πλευρές να οδηγηθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων, σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου στο Ντέλαγουερ, γεγονός που δίνει στον δισεκατομμυριούχο συνιδρυτή της Tesla ένα επιπλέον χρονικό περιθώριο για να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια.

Αναλυτικότερα, η δικαστής Καθαλίν ΜακΚόρμικ διέταξε να αναβληθεί η εκδίκαση των αγωγών της Twitter Inc κατά του Έλον Μασκ τις παραμονές έναρξης της σχετικής δίκης, προκειμένου ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας να έχει τον απαραίτητο χρόνο για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης της συμφωνίας εξαγοράς της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης έναντι ποσού 44 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν χθες.

Παράλληλα, η ΜακΚόρμικ δήλωσε ότι αν η συμφωνία δεν κλείσει εντός της προθεσμίας που έχει δώσει η ίδια, οι εμπλεκόμενες πλευρές θα πρέπει να επικοινωνήσουν μαζί της, ώστε να προσδιοριστεί η εκδίκαση της υπόθεση για το Νοέμβριο. Ο Μασκ είχε προγραμματιστεί να δικαστεί στις 17 Οκτωβρίου, ενώ η προγραμματισμένη για χθες κατάθεσή του αναβλήθηκε, μετά από αμοιβαία συμφωνία.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη, ο CEO της Tesla επανέλαβε την πρόθεσή του να προχωρήσει στο κλείσιμο του deal έναντι του ποσού των 54,2 δολαρίων για κάθε μετοχή του κολοσσού των social media, καλώντας την εταιρεία να «κλείσει» τα ανοιχτά μέτωπα προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Σε μια κατάθεση του στο Πρωτοδικείο του Ντέλαγουερ την Πέμπτη, η πλευρά του Μασκ είπε ότι το Twitter θα πρέπει να εγκαταλείψει την ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης που έχει προγραμματιστεί για τις 17 Οκτωβρίου, ώστε να συγκεντρωθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση για να ολοκληρωθεί η εξαγορά έως τις 28 Οκτωβρίου.

«Το Twitter δεν δέχεται το "ναι" ως απάντηση», τονίζεται στην κατάθεση. «Περιέργως, επέμειναν να προχωρήσουν σε αυτή τη δικαστική διαμάχη, θέτοντας απερίσκεπτα τη συμφωνία σε κίνδυνο και παίζοντας με τα συμφέροντα των μετόχων τους».

Οι δικηγόροι του Μασκ ισχυρίζονται ότι, εάν το Twitter δεν συμφωνήσει να ακυρώσει τη διαφορά μεταξύ τους, η επερχόμενη δίκη θα «εμποδίσει τη συμφωνία να προχωρήσει».

Το Twitter μήνυσε τον Μασκ τον Ιούλιο για να προσπαθήσει να αναγκάσει τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο να τηρήσει τη συμφωνία αγοράς του, η οποία υπογράφηκε τον Απρίλιο. Ο Μασκ εμφανίστηκε έτοιμος να παραπέμψει την υπόθεση στο δικαστήριο.

Ενώ οι μέτοχοι του Twitter, κατόπιν σύστασης της εταιρείας, συμφώνησαν στην τιμή αγοράς του Μασκ τον Σεπτέμβριο, το Twitter μπορεί τώρα να είναι απρόθυμο να εγκαταλείψει την αγωγή του χωρίς να είναι σίγουρο ότι όλη η χρηματοδότηση είναι διαθέσιμη για να κλείσει η συμφωνία.

Οι δικηγόροι του Μασκ δήλωσαν ότι «με διαφορά η πιο ισχυρή πιθανότητα είναι να χρηματοδοτηθεί το χρέος, οπότε η συμφωνία θα κλείσει στις 28 Οκτωβρίου ή γύρω στις 28 Οκτωβρίου», αν και δεν διευκρίνισαν πώς ακριβώς θα χρηματοδοτηθεί το χρέος. Οι δικηγόροι πρόσθεσαν ότι «οι σύμβουλοι χρηματοδοτών έχουν ενημερώσει ότι κάθε πελάτης τους είναι έτοιμος να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του βάσει της Επιστολής Δεσμεύσεως Τραπεζικού Χρέους υπό τους όρους και με την επιφύλαξη της ικανοποίησης των προϋποθέσεων που ορίζονται σε αυτήν».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Reuters: Δύο μεγάλοι χρηματοδότες «εγκατέλειψαν» τον Μασκ για την εξαγορά της Twitter

Συνεχίζονται οι επαφές της Twitter με τον Μασκ για την εξαγορά των 44 δισ. δολαρίων

(Πάρα) πολλά τα λεφτά των δικαστικών εξόδων στο... σίριαλ της εξαγοράς της Twitter από τον Μασκ 

gazzetta
gazzetta reader insider insider