Credit Suisse: Ερωτηματικά για την ικανότητα αναδιοργάνωσης στον απόηχο της «βουτιάς» της μετοχής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Credit Suisse: Ερωτηματικά για την ικανότητα αναδιοργάνωσης στον απόηχο της «βουτιάς» της μετοχής
Ισχυρές απώλειες της τάξης του 11,5% κατέγραψαν την Δευτέρα οι τίτλοι της ελβετικής τράπεζας.

Ισχυρές απώλειες της τάξης του 11,5% κατέγραψαν την Δευτέρα οι τίτλοι της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse Group AG, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες μεταξύ των επενδυτών σχετικά με την ικανότητά του χρηματοπιστωτικού κολοσσού να αναδιοργανώσει τις δραστηριότητες του χωρίς την αναζήτηση νέων οικονομικών κεφαλαίων.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει το Reuters, η απόδοση των ομολόγων του ελβετικού γίγαντα κατέγραψε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ, καθώς η δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ανάγκασε την αρμόδια ρυθμιστική αρχή στην Ελβετία (FINMA) και την Τράπεζα της Αγγλίας στο Λονδίνο, όπου η Credit Suisse διατηρεί ένα σημαντικό χρηματοοικονομικό κέντρο, να παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις και να συνεργάζονται στενά, όπως ανακοίνωσε μία πηγή που έχει ενημερωθεί σχετικά με το αναφερόμενο ζήτημα.

Ορισμένοι αναλυτές σημείωσαν ότι η τράπεζα διαθέτει αρκετά οικονομικά κεφάλαια και ρευστότητα για να αντιμετωπίσει καταστάσεις κρίσεων. Ένας αναλυτής δήλωσε ότι οι επενδυτές εκφράζουν φόβους για την ικανότητα της τράπεζας να υλοποιήσει μία στρατηγική αλλαγών, την οποία και αναμένεται ότι θα ανακοινώσει στις 27 Οκτωβρίου.

Μεγαλύτερη ανησυχία των αγορών είναι πιθανό ότι θα ενισχύσει τους φόβους των επενδυτών, όπως δηλώνουν οι ίδιοι. Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι χρηματοοικονομικές αγορές είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες, καθώς η ταχεία αύξηση των επιτοκίων, η ασυμβατότητα υλοποίησης πολιτικών επιλογών, οι φόβοι για οικονομική ύφεση, αλλά και πόλεμος στην Ουκρανία προκαλούν εκνευρισμό στους επενδυτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Credit Suisse: Καθησυχάζει η διοίκηση για τη ρευστότητα, την ώρα που αυξάνονται τα «πονταρίσματα» για τη χρεοκοπία

Ισχυρή κεφαλαιακή βάση και ρευστότητα διαθέτει η Credit Suisse λέει ο CEO, πτώση 10% στη μετοχή

Credit Suisse: Σε νέο ιστορικό χαμηλό η μετοχή, έπειτα από δημοσίευμα για ΑΜΚ και έξοδο από ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider