Η GM «παγώνει» την υποχρεωτική επιστροφή στα γραφεία μετά τις αντιδράσεις υπαλλήλων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η GM «παγώνει» την υποχρεωτική επιστροφή στα γραφεία μετά τις αντιδράσεις υπαλλήλων
Στον «πάγο» φαίνεται πως μπαίνει το τέλος της τηλεργασίας για τη GΜ.

Η General Motors βολιδοσκοπεί την κατάσταση που προέκυψε μετά τις αντιδράσεις των υπαλλήλων της για την υποχρεωτική τους φυσική παρουσία στα γραφεία που σηματοδοτεί το τέλος της τηλεργασίας και την μεταθέτει χρονικά, όπως έγινε γνωστό ήδη από την Παρασκευή.

Οι επικεφαλής της εταιρίας επεσήμαναν πως οι εργαζόμενοι θα πρέπει να επιστρέψουν στα γραφεία για τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα, ξεκινώντας αργότερα φέτος, ενώ μέχρι τώρα εφάρμοζε τηλεργασία.

Πάντως, μετά τις αντιδράσεις, η εταιρεία τόνισε πως δεν θα επιβάλει συγκεκριμένες ημέρες που θα πρέπει να είναι οι εργαζόμενοι στο γραφείο, αλλά το άφησε πάνω στη δική τους κρίση.

«Το σχέδιό μας ήταν πάντα, και εξακολουθεί να είναι η συνεργασία για λύση που εξισορροπεί καλύτερα τις ανάγκες της επιχείρησης με τις ανάγκες του καθενός από εσάς» αναφέρεται στο μήνυμα από την CEO, Μαίρη Μπάρα, προσθέτοντας πως κανένας εργαζόμενος δεν θα πρέπει να επιστρέψει στα γραφεία νωρίτερα από το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, σύμφωνα με το CNBC.

«Ενώ έχουμε διατηρήσει μια εξαιρετικά συνεργατική κουλτούρα τα τελευταία δύο χρόνια κατά τη διάρκεια μιας πολύ δύσκολης περιόδου, τα άυλα οφέλη της διαπροσωπικής και άμεσης συνεργασίας θα είναι ένας κρίσιμος παράγοντας επιτυχίας καθώς προχωρούμε σε μια περίοδο ταχείας ανόδου» συμπληρώνεται.

Το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής στο γραφείο έχει μετατοπιστεί, αλλά «το συνολικό σχέδιο δεν έχει αλλάξει πραγματικά». Και τα δύο μηνύματα αποτελούν στροφή 180 μοιρών από τη Μπάρα και τους ευέλικτους εργασιακούς κανόνες της αυτοκινητοβιομηχανίας ελέω πανδημίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ideal: Αυξημένα κατά 43% τα έσοδα στο α' εξάμηνο - Στα 10,2 εκατ. ευρώ τα EBITDA

Forbes: Οι 400 πλουσιότεροι Αμερικανοί για το 2022 - Ποιος είναι στο Νο. 1;

Sheltered Gardens: Η υβριδική έκθεση του PCAI σε συνεργασία με τον Βοτανικό Κήπο άνοιξε για το κοινό και παρατείνεται