H Rosneft καταγγέλλει ως παράνομη την κρατικοποίηση θυγατρικής της στη Γερμανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Rosneft καταγγέλλει ως παράνομη την κρατικοποίηση θυγατρικής της στη Γερμανία
Η ανάληψη ελέγχου της Rosneft Deutschland και των τριών διυλιστηρίων από το γερμανικό κράτος συνιστά απαλλοτρίωση των assets της εταιρείας, για τα οποία είχε επενδύσει 4,6 δισ. ευρώ για δυνατότητα διύλισης.

Η ρωσική ενεργειακή Rosneft κατήγγειλε ως παράνομη την κρατικοποίηση της θυγατρικής της εταιρείας στη Γερμανία, μετά από τη σχετική απόφαση του Βερολίνου.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ρωσική εταιρεία, σημειώνεται πως η απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας είναι παράνομη, προσθέτοντας πως θα κινηθεί εναντίον της με όλα τα διαθέσιμα μέσα, ακόμα και νομικά.

Σύμφωνα με την Ronseft, η ανάληψη ελέγχου της Rosneft Deutschland και των τριών διυλιστηρίων συνιστά απαλλοτρίωση των assets της εταιρείας, για τα οποία είχε επενδύσει 4,6 δισ. ευρώ για δυνατότητα διύλισης.

Παρά τους έντονους χαρακτηρισμούς, η Rosnfet αναφέρει πως είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη Γερμανία για να συζητήσει «πιθανές παραμέτρους ενός νέους συμβολαίου, με την προϋπόθεση εγγυήσεων για πληρωμές στις πρώτες ύλες».

Όπως αναφέρει η γερμανική κυβέρνηση η Rosneft Deutschland είναι υπεύθυνη για το 12% της συνολικής γερμανικής δυνατότητας επεξεργασίας πετρελαίου, γεγονός που την καθιστά μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις επεξεργασίας περτρελαίου στη Γερμανία. Η κίνηση των γερμανικών αρχών έχει ως στόχο την «αντιμετώπιση της επαπειλούμενης διακινδύνευσης της ενεργειακής ασφάλειας (της χώρας) και αποτελεί ουσιαστική θεμέλιο λίθο» για το μέλλον της πόλης του Σβεντ (Schwedt).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ενεργειακή κρίση: Η Γαλλία μπορεί να σταματήσει τις εξαγωγές στην Ιταλία για 2 χρόνια

gazzetta
gazzetta reader insider insider