Ηλεκτροκίνηση: LG και Honda δίνουν 4,4 δισ. δολάρια για εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ηλεκτροκίνηση: LG και Honda δίνουν 4,4 δισ. δολάρια για εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ
Το εργοστάσιο αναμένεται να παράγει μπαταριές ηλεκτροκίνησης αποκλειστικά για τα οχήματα της Honda στην αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Η νοτιοκορεατική LG και η ιαπωνική Honda ανακοίνωσαν τη σύμπραξη τους για τη δημιουργία ενός εργοστασίου μπαταριών ηλεκτροκίνησης στις ΗΠΑ, με την επένδυση να ανέρχεται σε 4,4 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί το που ακριβώς θα κατασκευαστεί το νέο εργοστάσιο, αλλά οι πρώτες εργασίες για αυτό αναμένονται να ξεκινήσουν το 2023, ώστε να ξεκινήσει η παραγωγή μπαταριών μέχρι το τέλος του 2025.

Όπως ανέφερε το Reuters, το εργοστάσιο αναμένεται να παράγει μπαταριές ηλεκτροκίνησης αποκλειστικά για τα οχήματα της Honda στην αγορά της Βόρειας Αμερικής, όπως το πολυτελές μοντέλο Acura.

Υπενθυμίζεται πως η επένδυση επί αμερικανικού εδάφους έρχεται καθώς στις ΗΠΑ υπάρχει φοροελάφρυνση έως και 7,500 δολάρια για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Ωστόσο, η έκπτωση αφορά μόνο οχήματα που έχουν κατασκευαστεί στη Βόρεια Αμερική, με το 40% τω υλικών που έχουν οι μπαταρίες τους κατασκευάζεται ή να προέρχεται από ανακύκλωση στην ήπειρο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εργασιακό στρες βιώνουν 8 στους 10 εργαζόμενους - Χειρότερη η κατάσταση στους μεγάλους ομίλους

Συνεχίζει ακάθεκτο το Bitcoin - Ξεπέρασε και τα 118.000 δολάρια

Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης από το 2027 φέρνει η σύνδεση με το προσδόκιμο ζωής - Χαμηλή ηλικία «εξόδου» στην Ελλάδα βλέπει ο ΟΟΣΑ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider