Ηλεκτροκίνηση: LG και Honda δίνουν 4,4 δισ. δολάρια για εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ηλεκτροκίνηση: LG και Honda δίνουν 4,4 δισ. δολάρια για εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ
Το εργοστάσιο αναμένεται να παράγει μπαταριές ηλεκτροκίνησης αποκλειστικά για τα οχήματα της Honda στην αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Η νοτιοκορεατική LG και η ιαπωνική Honda ανακοίνωσαν τη σύμπραξη τους για τη δημιουργία ενός εργοστασίου μπαταριών ηλεκτροκίνησης στις ΗΠΑ, με την επένδυση να ανέρχεται σε 4,4 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί το που ακριβώς θα κατασκευαστεί το νέο εργοστάσιο, αλλά οι πρώτες εργασίες για αυτό αναμένονται να ξεκινήσουν το 2023, ώστε να ξεκινήσει η παραγωγή μπαταριών μέχρι το τέλος του 2025.

Όπως ανέφερε το Reuters, το εργοστάσιο αναμένεται να παράγει μπαταριές ηλεκτροκίνησης αποκλειστικά για τα οχήματα της Honda στην αγορά της Βόρειας Αμερικής, όπως το πολυτελές μοντέλο Acura.

Υπενθυμίζεται πως η επένδυση επί αμερικανικού εδάφους έρχεται καθώς στις ΗΠΑ υπάρχει φοροελάφρυνση έως και 7,500 δολάρια για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Ωστόσο, η έκπτωση αφορά μόνο οχήματα που έχουν κατασκευαστεί στη Βόρεια Αμερική, με το 40% τω υλικών που έχουν οι μπαταρίες τους κατασκευάζεται ή να προέρχεται από ανακύκλωση στην ήπειρο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιαπωνία: Η Honda μειώνει 40% την παραγωγή οχημάτων λόγω των εφοδιαστικών προβλημάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider