Η Meta ήρθε σε συμφωνία με διακανονισμό για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Meta ήρθε σε συμφωνία με διακανονισμό για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica
Σε κατ' αρχήν συμφωνία διακανονισμού με τους μηνυτές της ήρθε η Meta Platforms αναφορικά με την αγωγή που εκκρεμούσε σε βάρος της για την διαρροή προσωπικών δεδομένων χρηστών της πλατφόρμας στην εταιρεία πολιτικών συμβούλων Cambridge Analytica.

Σε κατ' αρχήν συμφωνία διακανονισμού με τους μηνυτές της ήρθε η Meta Platforms -μητρική της Facebook- αναφορικά με την αγωγή που εκκρεμούσε σε βάρος της για την διαρροή προσωπικών δεδομένων χρηστών της πλατφόρμας στην εταιρεία πολιτικών συμβούλων Cambridge Analytica.

Σύμφωνα με το Reuters, οι οικονομικοί όροι του διακανονισμού δεν έχουν γίνει γνωστοί μέχρι στιγμής, ενώ πλέον η ομαδική αγωγή θα τεθεί σε αναστολή από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο για διάστημα 60 ημερών μέχρι να υπάρξει γραπτή συμφωνία μεταξύ της εταιρείας και των εναγόντων.

Σημειώνεται πως η αγωγή που κατατέθηκε εναντίον του τεχνολογικού κολοσσού αφορούσε παραβίαση της νομοθεσίας περί απορρήτου, καθώς η Meta έδωσε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα χρηστών σε τρίτους, μεταξύ των οποίων και η Cambridge Analytica

Καμία εκ των δύο εταιρειών που εκπροσωπούν την Meta δεν σχολίασε το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H κινεζική Smic επενδύει 7,5 δισ. δολάρια σε νέα μονάδα παραγωγής τσιπ

H Ford αυξάνει κατά 15% τις τιμές των ηλεκτροκίνητων Mustang Mach-E

Στη Formula 1 μπαίνει η Audi από το 2026

gazzetta
gazzetta reader insider insider