Apple: Προγραμματίζει την έναρξη της παραγωγής του iPhone 14 στην Ινδία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple: Προγραμματίζει την έναρξη της παραγωγής του iPhone 14 στην Ινδία
Αν και ο αρχικός στόχος ήταν η ταυτόχρονη κυκλοφορία των συσκευών από την Κίνα και την Ινδία, η Apple και η Foxconn Technology Group αποφάσισαν τελικά πως κάτι τέτοιο δεν θα ήταν ρεαλιστικό για φέτος

Την έναρξη της παραγωγής του iPhone 14 στην Ινδία προγραμματίζει η Apple, περίπου δύο μήνες από την αρχική εμπορική διάθεσή του εκτός της Κίνας, μειώνοντας το χάσμα στην παραγωγή τεχνολογίας μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως μετέδωσε σήμερα το Bloomberg News, η αμερικανική εταιρία συνεργάζεται με προμηθευτές της για την εντατικοποίηση της παραγωγής στην Ινδία, αλλά και τη μείωση των καθυστερήσεων στην παραγωγή νέων συσκευών iPhone από το τυπικό χρονικό διάστημα που κυμαίνεται μεταξύ έξι και εννέα μηνών για τα προηγούμενα μοντέλα συσκευών.

Η Apple, η οποία εδώ και δεκαετίες κατασκευάζει τα περισσότερα της κινητά iPhone στην Κίνα, αναζητά εναλλακτικές στην πολιτική του Σι Τζίνπινγκ, που συχνά έρχεται σε κόντρα με την αμερικανική κυβέρνηση και επιβάλλει lockdowns στην χώρα που έχουν προκαλέσει προβλήματα στην οικονομική δραστηριότητα.

Αν και ο αρχικός στόχος ήταν η ταυτόχρονη κυκλοφορία των συσκευών από την Κίνα και την Ινδία, η Apple και η Foxconn Technology Group - η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή στην Ινδία - αποφάσισαν τελικά πως κάτι τέτοιο δεν θα ήταν ρεαλιστικό για φέτος, αν και παραμένει μακροπρόθεσμος στόχος.

Το πρώτο iPhone 14s από την Ινδία εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου ή τον Νοέμβριο, μετά την αρχική κυκλοφορία του τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Foxcoon: Ο βασικός προμηθευτής της Apple επενδύει 300 εκατ. δολάρια στο Βιετνάμ

Η Apple εντόπισε κενά ασφαλείας σε πολλά μοντέλα iPhone, iPad και Mac

gazzetta
gazzetta reader insider insider