Tesla: Δύο νέες συμφωνίες για να καλύψει τις ελλείψεις στις μπαταρίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Δύο νέες συμφωνίες για να καλύψει τις ελλείψεις στις μπαταρίες
Τα deals υπογράφηκαν με την Zhejiang Huayou Cobalt Co. και την CNGR Advanced Material Co. και προβλέπουν την προμήθεια απαραίτητων υλικών μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας.

Δύο νέες συμφωνίες με εφοδιαστικές εταιρείες από την Κίνα υπέγραψε η Tesla σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει την κάλυψη της εφοδιαστικής αλυσίδας στην παραγωγή μπαταριών στα ηλεκτρικά οχήματα της, την ώρα που οι ελλείψεις γίνονται όλο και πιο έντονες στον ανταγωνισμό.

Τα deals υπογράφηκαν με την Zhejiang Huayou Cobalt Co. και την CNGR Advanced Material Co. και προβλέπουν την προμήθεια απαραίτητων υλικών μέχρι και τα τέλη του 2025.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η μετάβαση σε πιο «καθαρή ενέργεια» ενισχύει τη ζήτηση για υλικά μπαταριών, την ώρα που ο εφοδιασμός τους αντιμετωπίζει εμπόδια που δημιουργήθηκαν με την πανδημία του κορονοϊού και την έλλειψη επενδύσεων. Αυτός ο συνδυασμός ανεβάζει τις τιμές των ακατέργαστων υλικών και «ψαλιδίζει» τα περιθώρια κέρδους για ορισμένους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Οι μετοχές των Huayou Cobalt και CNGR σημείωσαν άλμα άνω του 9%, νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Fuel Pass 2: Άνοιξε η πλατφόρμα - Πώς θα κάνετε αίτηση

Μονάδες Αποβλήτων Αττικής: Η παρουσία Βαρδινογιάννη φέρνει αλλαγές στις κοινοπραξίες που «χτυπάνε» τις ΣΔΙΤ 760 εκατ. ευρώ – Η υπόθεση «Γραμματικό»

Η Tesla ανεβάζει τις δαπάνες της για το επόμενο 12μηνο - Έως 8 δισ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider