Boeing: Ζημιογόνο το β' τρίμηνο - Αναμένει θετικές ταμειακές ροές μέσα στο 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Boeing: Ζημιογόνο το β' τρίμηνο - Αναμένει θετικές ταμειακές ροές μέσα στο 2022
Τα έσοδα από τις εμπορικές πτήσεις ανήλθαν σε 6,22 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 3,4% σε σχέση με το β' τρίμηνο του 2021.

Ανοδικά κινείται η μετοχή της Boeing πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά από τα αποτελέσματα β' τρίμηνου που ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.

Παρά το ότι τα μεγέθη της Boeing κινήθηκαν κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η θετική αντίδραση της μετοχής προκύπτει από τη βεβαιότητα της διοίκησης της εταιρείας για επιστροφή σε θετικές ταμειακές ροές εντός του 2022.

Σύμφωνα με το CNBC, οι ζημιές ανά μετοχή ανήλθαν σε 37 σεντ έναντι ζημιών 1 δολαρίου ανά μετοχή στο β' τρίμηνο του 2021, και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv ανέμεναν ζημιές 14 σεντ.

Τα συνολικά έσοδα της Boeing διαμορφώθηκαν ε 16,68 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών για έσοδα στα 17,57 δισ. δολάρια. Τα έσοδα από τις εμπορικές πτήσεις ανήλθαν σε 6,22 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 3,4% σε σχέση με το β' τρίμηνο του 2021.

Οι λειτουργικές ταμειακές ροές εμφανίστηκαν θετικές στα 81 εκατ. δολάρια έναντι ζημιών 483 εκατ. δολαρίων, ενώ οι καθαρές ταμειακές ροές παρουσίασαν ζημιές 182 εκατ. δολαρίων έναντι εκτίμησης των αναλυτών για ζημιές 1,01 δισ. δολαρίων.

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Boeing έφτασε να ενισχύεται έως 3,7% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πτώση στα κέρδη και τα έσοδα της Kraft Heinz 

Deutsche Bank: Αύξηση 51% στα κέρδη τριμήνου χάρη στην επενδυτική τραπεζική

gazzetta
gazzetta reader insider insider