Ολυμπία Οδός: Δύο βραβεία στα Hellenic Responsible Business Awards 2022

Newsroom
Μοιράσου το
Ολυμπία Οδός: Δύο βραβεία στα Hellenic Responsible Business Awards 2022
H Ολυμπία Οδός εξελίσσεται διαρκώς και λειτουργεί πέρα και πάνω από τις συμβατικές υποχρεώσεις της έχοντας ως στόχο τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του αυτοκινητοδρόμου.

Δύο σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η Ολυμπία Οδός στα Hellenic Responsible Business Awards 2022, τα οποία προωθούν τις αξίες της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και βραβεύουν τις εταιρίες που επενδύουν στη Βιώσιμη Περιβαλλοντική και Κοινωνική Ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα η Ολυμπία Οδός απέσπασε:

Βραβείο GOLD στην κατηγορία Διαχείριση Φυσικών Πόρων, για το καινοτόμο πρόγραμμα Νερό από τον Αέρα, που προσφέρει δωρεάν, πόσιμο και δροσερό νερό, που παράγεται από την υγρασία του αέρα, στους ταξιδιώτες του αυτοκινητοδρόμου και

Βραβείο SILVER στην κατηγορία «Πράσινα» Κτίρια / Δομημένο Περιβάλλον, για τους ΣΕΑ Ψαθοπύργου και Βέλου, τους πρώτους Πράσινους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών στην Ελλάδα.

H Ολυμπία Οδός εξελίσσεται διαρκώς και λειτουργεί πέρα και πάνω από τις συμβατικές υποχρεώσεις της έχοντας ως στόχο τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του αυτοκινητοδρόμου, έχοντας εναρμονίσει την περιβαλλοντική πολιτική της με εκείνη των μετόχων του έργου (VINCI Concessions, Hochtief PPP Solutions, AVAX, TERNA, AKTOR) για το κλίμα και την κυκλική οικονομία.

Στην κατεύθυνση αυτή υλοποιεί ποικίλες δράσεις και προγράμματα όπως ενδεικτικά το LED lighting, που εξοικονομεί ηλεκτρική ενέργεια και αναβαθμίζει τον φωτισμό των σηράγγων και η προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από 100% ανανεώσιμες πηγές για το σύνολο των ενεργειακών αναγκών του αυτοκινητόδρομου.

Ταυτόχρονα, πρόσφατα εφαρμόστηκε πιλοτικά στη σήραγγα «Θησέας» στην Κακιά Σκάλα ανοιχτόχρωμη επικάλυψη οδοστρώματος με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας χωρίς την ανάγκη αντικατάστασης του ασφαλτοτάπητα, όπου και τα δύο μεταφράζονται σε μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η τελετή απονομής των Responsible Business Awards πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σε μια λαμπερή βραδιά με την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του ΣΕΒ, καθώς και με ευρεία θεσμική τιμητική στήριξη. Για την εταιρεία τα βραβεία παρέλαβαν η Assistant Communication Manager, κα. Μαρία Αντωνίου, και ο Commercial Manager, κ. Αλέξανδρος Αρχοντίδης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Βροχή» τα deals στον κλάδο τροφίμων και ποτών από τις αρχές του έτους - Πώς αλλάζει η επενδυτική σκακιέρα

Neom: Τι είναι το megaproject του πρίγκιπα Μπιν Σαλμάν που η Σ. Αραβία «ρίχνει» εκατοντάδες δισ. δολάρια