Με θετικό πρόσημο μπήκε η χρονιά για την Vodafone Ελλάδος

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με θετικό πρόσημο μπήκε η χρονιά για την Vodafone Ελλάδος
Τι έδειξαν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Με το δεξί μπήκε το νέο οικονομικό έτος για την Vodafone Ελλάδος, με την εταιρεία να καταγράφει κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους 2022-2023 το οποίο ξεκίνησε την 1η Απριλίου και έληξε στις 30 Ιουνίου αύξηση εσόδων από υπηρεσίες της τάξης του 2,2%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που παρουσίασε η εταιρεία, τα έσοδα της Vodafone Ελλάδος, διαμορφώθηκαν σε 213 εκατ. ευρώ έναντι 209 εκατ. ευρώ που ήταν στο αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους ( χρήση 2021-22) κι έναντι 208 εκατ. ευρώ που ήταν το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

Ανοδική ήταν και η πορεία των πελατών κινητής το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους, ωστόσο αντιστρόφως ανάλογα κινήθηκαν οι πελάτες σταθερής. Για την ακρίβεια στην κινητή οι πελάτες της έφτασαν τα 4.301 εκατ. από 4.136 εκατ. που ήταν το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους και από 4.254 εκατ. που ήταν το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο, με το 39,6% αυτών να είναι πελάτες συμβολαίου και το υπόλοιπο 60% περίπου πελάτης καρτοκινητής. Οι πελάτες κινητής δηλαδή αυξήθηκαν κατά 47 χιλιάδες μέσα στο τελευταίο τρίμηνο και κατά 165 χιλιάδες σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Στην σταθερή τηλεφωνία βέβαια, η εταιρεία απώλεσε περί τους 11 χιλιάδες συνδρομητές το α' τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους, απώλειες που περιορίστηκαν στις 4 χιλιάδες σε σχέση με το α' τρίμηνο του προηγούμενου έτους, χάρη στην αύξηση συνδρομητών σταθερής που παρατηρήθηκε στο σύνολο της προηγούμενης οικονομικής χρονιάς. Για την ακρίβεια, οι συνδρομητές στο τέλος Ιουνίου 2022 διαμορφώθηκαν σε 961, από 972 χιλιάδες που ήταν στο τέλος Μαρτίου 2022 και 966 χιλιάδες στο τέλος Ιουνίου 2021.

Όσο για το μέσο μηνιαίο έσοδο στην κινητή διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο τρίμηνο. Για την ακρίβεια το ARPU διαμορφώθηκε σε 9,9 ευρώ και συντίθεται από το μέσο μηνιαίο έσοδο ύψους 5,1 ευρώ για τις συνδέσεις καρτοκινητής και σε ύψος 17,3 ευρώ στις συνδέσεις συμβολαίου. Να θυμίσουμε ότι στο τέλος του προηγούμενου οικονομικού έτους, το APRU κατέγραψε πτώση της τάξης του 4% πέφτοντας από τα 10,4 ευρώ στα 9,9 ευρώ

Τέλος η εταιρεία συνέχισε την αξιοσημείωτη αύξηση στην χρήση δεδομένων, με την κίνηση στο δίκτυό της να φτάνει τα 57,7 χιλ. TB από τα 37,4 χιλ. TeraBytes (TB) που ήταν την περίοδο Απρίλιου-Ιουνίου το 2021. Σημειωτέον ότι το προηγούμενο οικονομικό έτος, η Vodafone Ελλάδας κατέγραψε Ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε και στην χρήση Data, φτάνοντας τα 185.846 ΤΒ, αύξηση της τάξης του 52% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος (122.219 TB).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Vodafone στηρίζει τους συνδρομητές της σε Ηλεία, Λέσβο και Έβρο

Μπρουμίδης (Vodafone): Σε υποδομές, υπηρεσίες και ICT το επόμενο στοίχημα

Tο Vodafone Giga WiFi Home σε νέα τιμή προσφοράς!

gazzetta
gazzetta reader insider insider