Η Amazon μηνύει χιλιάδες group του Facebook για διάδοση fake news

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Amazon μηνύει χιλιάδες group του Facebook για διάδοση fake news
Προσελκύουν αξιολογήσεις και κριτικές για προϊόντα με στόχο την αποκόμιση κερδών.

Σε μήνυση κατά διαχειριστών χιλιάδων ομάδων στο Facebook προχώρησε η Amazon, με τον αμερικανικό κολοσσό του λιανεμπορίου να κάνει λόγο για τη διάδοση fake news σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχει η Amazon.

Όπως ανέφερε το CNBC, η μήνυση κατατέθηκε σε δικαστήριο του Σιάτλ στις ΗΠΑ, με την Amazon να υποστηρίζει πως πάνω από 10.000 ομάδες στο Facebook προσελκύουν αξιολογήσεις και κριτικές για προϊόντα με στόχο την αποκόμιση κερδών.

Ο τρόπος δράσης των group στο Facebook

Μια από τις ομάδες, η Amazon Product Review, με πάνω από 43.000 χρήστες ως μέλη της, φέρεται να προσέφερε πληρωμές στους αγοραστές για να αφήσουν αρνητικές κριτικές σε προϊόντα όπως κάμερες και στερεοφωνικά αυτοκινήτων.

Μια άλλη ομάδα, η Amazon Varified Buyer & Seller, με πάνω από 2.500 μέλη προσέφερε να πουλήσει ψεύτικες κριτικές σε εταιρείες που πωλούν τα προϊόντα τους στην πλατφόρμα της Amazon, έναντι 10 δολαρίων ανά αξιολόγηση.

Πολλές από τις παραπάνω ομάδες στο Facebook είναι ιδιωτικές.

Στη μηνυτήρια αναφορά, η Amazon αναφέρει πως η Meta έχει κατεβάζει πάνω από 10.000 ομάδες στο Facebook που έχει καταγγείλει η πρώτη, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για άλλες ομάδες στο social media.

Η Amazon σημειώνει πως κατέθεσε τη μήνυση ώστε να μάθει τα στοιχεία των διαχειριστών των ομάδων και για να τους αναγκάζει τα χρήματα που έχουν αποκομίσει μέσω των δράσεων τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Meta: Οι χρήστες του Facebook θα μπορούν να λειτουργούν έως και 5 προφίλ λογαριασμών

gazzetta
gazzetta reader insider insider