Ιταλία: Η εξαγορά της Autogrill από την Dufry αλλάζει τον χάρτη σε αεροδρόμια και αυτοκινητόδρομους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Η εξαγορά της Autogrill από την Dufry αλλάζει τον χάρτη σε αεροδρόμια και αυτοκινητόδρομους
Σε συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας τροφοδοσίας σε αυτοκινητόδρομους και αεροδρόμια Autogrill SpA ήρθε η διοίκηση της ελβετικής Dufry AG, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει στη δημιουργία ενός νέου «παίκτη» στην εγχώρια αγορά του κλάδου.

Σε συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας τροφοδοσίας σε αυτοκινητόδρομους και αεροδρόμια Autogrill SpA ήρθε η διοίκηση της ελβετικής Dufry AG, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει στη δημιουργία ενός νέου «παίκτη» στην ιταλική εγχώρια αγορά.

Πιο αναλυτικά, η εταιρεία Edizione Srl -η οποία κατέχει το 50,3% του μετοχικού κεφαλαίου της Autogrill και ελέγχεται ολοκληρωτικά από την οικογένεια Benetton- θα μεταβιβάσει στην ελβετική εταιρεία το σύνολο των μετοχών της Autogrill, ενώ ως αντάλλαγμα για κάθε μετοχή της ιταλικής εταιρείας θα λάβει 0,158 νέων μετοχών της Dufry. Στη συνέχεια, η Dufry θα ξεκινήσει μια υποχρεωτική δημοπρασία για τις υπόλοιπες μετοχές της Autogrill.

Μετά την ολοκλήρωση των μεταβιβάσεων, η Edizione θα κατέχει μερίδιο μεταξύ 20% και 25% στη Dufry και θα αποτελεί τον μεγαλύτερο μέτοχο της εταιρείας, ενώ μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας εξαγοράς, η μετοχή της Autogrill υποχωρεί κατά σχεδόν 8% στα 6,32 ευρώ. Στον αντίποδα, ο τίτλος της Dufry ενισχύεται κατά περίπου 5% στα 32,85 ευρώ.

Όπως αναφέρει το MarketWatch, ο όμιλος στοχεύει στην εξυπηρέτηση περισσότερων από 2,3 δισ. επιβατών σε περισσότερες από 75 χώρες, με τα έσοδα να διαμορφώνονται στα 13,93 δισ. δολάρια και τα καθαρά κέρδη περίπου στα 2 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρεύμα: «Φρένο» στις αλλαγές προμηθευτή φέτος – Ο αριθμός πελατών κάθε εταιρείας

Αέριο: «Παγώνει» η λειτουργία του Nord Stream από τη Ρωσία - Ανησυχία στην ΕΕ για την αποκατάστασή της

Πρεμιέρα με προσδοκίες για τις θερινές εκπτώσεις - Πού ποντάρει ο εμπορικός κόσμος

gazzetta
gazzetta reader insider insider