Επίσκεψη με μηνύματα της Ισραηλινής Υπουργού Ενέργειας στο Energean Power

Κώστας Δεληγιάννης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίσκεψη με μηνύματα της Ισραηλινής Υπουργού Ενέργειας στο Energean Power
Μόλις τέσσερις ημέρες μετά την αποστολή μη οπλισμένων drones από την τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ στο κοίτασμα Karish του Ισραήλ και την κατάρριψή τους από τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις, η υπουργός Ενέργειας δήλωσε πως η έναρξη παραγωγής αερίου από το κοίτασμα έχει ουσιαστική σημασία για το Ισραήλ αλλά και την παγκόσμια αγορά ενέργειας.

Μόλις τέσσερις ημέρες μετά την αποστολή μη οπλισμένων drones από την τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ στο κοίτασμα Karish του Ισραήλ και την κατάρριψή τους από τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις, η Energean ανάρτησε στους λογαριασμούς social media που διατηρεί φωτογραφίες από την επίσκεψη της Ισραηλινής Υπουργού Ενέργειας Karin Elharrar και του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Lior Shillat στο FPSO "Energean Power", την Πλωτή Μονάδα Παραγωγής Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης που έχει εγκατασταθεί στο κοίτασμα, ενόψει της έναρξης παραγωγής φυσικού αερίου το φθινόπωρο.

Όπως αναφέρεται στις αναρτήσεις της εταιρείας, η κ. Elharrar ενημερώθηκε για την πορεία του προγράμματος ανάπτυξης του κοιτάσματος από τον Shaul Zemach, Country Manager της Energean στο Ισραήλ, ενώ ήταν χαρακτηριστικές οι δηλώσεις της για τη σημασία της συγκεκριμένης επένδυσης.

"Η έναρξη παραγωγής φυσικού αερίου από το κοίτασμα Karish, η οποία αναμένεται τον Σεπτέμβριο, έχει ουσιαστική σημασία για το Ισραήλ αλλά και την παγκόσμια αγορά ενέργειας, καθώς θα επιτρέψει την υλοποίηση των συμφωνιών εξαγωγής φυσικού αερίου που πρόσφατα υπογράψαμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αίγυπτο".

Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Μαθιός Ρήγας, ο οποίος πρόσθεσε ότι η παραγωγή από το κοίτασμα Karish "ενισχύει τον ανταγωνισμό και την ενεργειακή ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή.

Η επίσκεψη των Ισραηλινών αξιωματούχων στο Karish, σε μια περίοδο που η Χεζμπολάχ αμφισβητεί το ότι το κοίτασμα ανήκει στο Ισραήλ, έχει και ευρύτερη πολιτική σημασία. Ισραήλ και Λίβανος βρίσκονται σε συζητήσεις για τον καθορισμό ΑΟΖ και, μάλιστα, ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Najib Mikati αποδοκίμασε με δηλώσεις του την κίνηση της Χεζμπολάχ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι "κάθε ενέργεια εκτός διπλωματικού πεδίου, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις, είναι μη αποδεκτή και προκαλεί αχρείαστους κινδύνους για την χώρα".

Σε πλήρη λειτουργία της παραγωγικής διαδικασίας, το Energean Power θα είναι σε θέση να παράγει έως και 8 δισεκ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου για την αγορά του Ισραήλ, δηλαδή ποσότητα η οποία θα καλύπτει περί το 50% των αναγκών της χώρας για τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider