Μούργος: Σύντομα θα ανακοινώσουμε νέες αμερικανικές επενδύσεις στον τομέα της ανακύκλωσης στην Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μούργος: Σύντομα θα ανακοινώσουμε νέες αμερικανικές επενδύσεις στον τομέα της ανακύκλωσης στην Ελλάδα
O κ. Μούργος χαρακτήρισε απαραίτητες τις επενδύσεις στον τομέα της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας.

Σύντομα θα ανακοινώσουμε νέες αμερικανικές επενδύσεις στον τομέα της ανακύκλωσης στην Ελλάδα, είπε στην 26η συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης του Economist με την Ελληνική κυβέρνηση, ο Παναγιώτης Μούργος, διευθύνων σύμβουλος της Texan Envipco Hellas Group.

O κ. Μούργος χαρακτήρισε απαραίτητες τις επενδύσεις στον τομέα της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας και επεσήμανε πως η Ελλάδα έχει καταστεί, με τις προσπάθειες της κυβέρνησης, ελκυστικός επενδυτικός προορισμός ενώ, πρόσθεσε πως με τη συνδρομή του γεωστρατηγικού συμμάχου των ΗΠΑ η χώρα μπορεί να δημιουργήσει υψηλής αξίας επενδύσεις και πολλές θέσεις εργασίας.

Αναφερόμενος στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, τόνισε πως «το σύνολο σχεδόν της επιχειρηματικής κοινότητας συμφωνεί πως είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση» ενώ πρόσθεσε ότι ο υπουργός «προσπαθεί με διαφανή, αποτελεσματικό και αλλά και γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο να λύνει τα προβλήματα κάθε νέας επένδυσης στη χώρα μας».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στον ρόλο των Αμερικανών στις επενδύσεις της Texan στον τομέα ανακύκλωσης και ευχαρίστησε τον απελθόντα πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρεϊ Πάιατ για την συνεργασία της Texan με την Evipco. Όπως είπε, «ο κ. Πάιατ είναι εκείνος που εργάστηκε για να έρθει αυτή η επένδυση στην Ελλάδα και όχι σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης».

Τέλος ο κ. Μούργος τόνισε ότι, στον τομέα της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας, «η άριστη συνεργασία των δύο συναρμόδιων υπουργών, 'Αδωνι Γεωργιάδη και Κώστα Σκρέκα, έχει καταφέρει να φέρει νέες επενδύσεις στον τομέα της ανακύκλωσης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πολύτιμος σύμμαχος των εξαγωγέων η Export Credit Greece – Πώς θα στηριχθούν οι επιχειρήσεις

Κομισιόν: 89 εκατ. ευρώ για τη στήριξη πάνω από 700 ερευνητικών προγραμμάτων στην Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider