doValue: Στην Αθήνα ο CEO του Ομίλου, A. Mangoni – Εύσημα για τις επιδόσεις της ελληνικής θυγατρικής

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
doValue: Στην Αθήνα ο CEO του Ομίλου, A. Mangoni – Εύσημα για τις επιδόσεις της ελληνικής θυγατρικής
Μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα θα επισκεφθεί την Κύπρο, μαζί με τον Πρόεδρο της doValue Greece, Θεόδωρο Καλαντώνη. 

Τις εξαιρετικές επιδόσεις της doValue Greece στα δύο χρόνια λειτουργίας της και τις προκλήσεις που θέτει η νέα κρίση στην παγκόσμια οικονομία, συζήτησε σήμερα με την Διοίκηση της doValue Ελλάδος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου doValue, Andrea Mangoni.

O Α. Mangoni βρίσκεται από χθες στην Αθήνα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα θα επισκεφθεί την Κύπρο, μαζί με τον Πρόεδρο της doValue Greece, Θεόδωρο Καλαντώνη.

Σημειώνεται ότι φέτος η doValue Greece (θυγατρική του ιταλικού ομίλου doValue SPA κατά 80%, με το υπόλοιπο 20% να κατέχει η Eurobank) αναδείχθηκε ως η πιο αποτελεσματική και κερδοφόρα επένδυση του Ομίλου doValue. H εταιρεία έχει υπό διαχείριση 12 χαρτοφυλάκια με συνολικό άνοιγμα περίπου 38 δισ. ευρώ που αφορούν σε περισσότερους από 1 εκατομμύριο δανειολήπτες (ιδιώτες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μεγάλες εταιρείες). Το 2021 η doValue Greece συνεισέφερε στον μητρικό Όμιλο κέρδη από διαχείριση της τάξεως των 175 εκατ. ευρώ, ενώ μετά τους φόρους τα καθαρά κέρδη ξεπέρασαν τα 55 εκατ. ευρώ.

Ενόψει της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο Α. Mangoni είχε αποστείλει επιστολή στα στελέχη της doValue Greece, εξαίροντας τις επιδόσεις της εταιρείας σε ένα περιβάλλον αλλεπάλληλων κρίσεων και διαβεβαιώνοντας ότι ο όμιλος doValue ήρθε στην Ελλάδα για να μείνει και να καθιερωθεί ως ηγέτης.

Η επιστολή του CEO της doValue, A. Mangoni ανέφερε τα εξής:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Πριν από δύο χρόνια ο Όμιλός μας αποφάσισε να εισέλθει στην ελληνική αγορά. Θέλαμε να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας και να καθιερώσουμε την doValue ως ηγέτη, όπως σε κάθε άλλη χώρα όπου είμαστε παρόντες. Από την πρώτη μέρα, ξέραμε ότι αποκτούσαμε ένα πολλά υποσχόμενο franchise στο FPS, το οποίο έκτοτε εξελίχθηκε σε doValue Greece, με ισχυρή τοπική τεχνογνωσία, εξαιρετικά ικανό προσωπικό και μια ομάδα διαχείρισης που μπορούσαμε να εμπιστευτούμε. Είχαμε μεγάλες ελπίδες για μια ακμάζουσα επιχείρηση και είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε ότι ήταν η σωστή κίνηση, που έγινε την κατάλληλη στιγμή.

Και τι δύο χρόνια ήταν αυτά που πέρασαν! Μια πανδημία που συμβαίνει κάθε έναν αιώνα έχει προκαλέσει άνευ προηγουμένου αναστάτωση στην παγκόσμια οικονομία. Η Ελλάδα αντιμετώπισε νέες προκλήσεις πριν αντιμετωπίσει πλήρως την κληρονομιά της προηγούμενης οικονομικής της κρίσης. Και τώρα προκύπτουν περαιτέρω προκλήσεις σε πολλά μέτωπα – μια στρατιωτική σύγκρουση στην Ευρώπη, οι τιμές της ενέργειας στα ύψη, απότομα αυξανόμενα επιτόκια και μια ξεχασμένη από καιρό απειλή στασιμοπληθωρισμού. Η doValue Greece γεννήθηκε σε αυτό το περιβάλλον – που θα ήταν λίγο να το αποκαλέσουμε «πρόκληση». Ωστόσο, η εταιρεία όχι μόνο τα κατάφερε ως μέλος του Ομίλου μας, αλλά και σημείωσε και υπεραπόδοση σε απόλυτες τιμές. Αυτό δεν είναι μικρό κατόρθωμα και θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι ο Όμιλος έχει πλήρη επίγνωση της προσπάθειας που χρειάστηκε, των εμποδίων που έπρεπε να ξεπεράσετε, της ποιότητας και της τεράστιας ποσότητας εργασίας που έχετε καταβάλει στο έργο.

Σε λίγες μέρες θα βρίσκομαι στην Αθήνα. Είχα προγραμματίσει αυτό το ταξίδι το 2020 και ξανά το 2021, οπότε είμαι ενθουσιασμένος που μπορώ επιτέλους να επισκεφτώ τα κεντρικά μας γραφεία στην Ελλάδα και να χαιρετήσω προσωπικά τη διαχειριστική ομάδα της doValue Greece. Θα συζητήσουμε τις επιδόσεις και τις προοπτικές της εταιρείας, θα εξετάσουμε τις αναδυόμενες προκλήσεις στην Ελλάδα, σε όλες τις μεσογειακές μας αγορές και διεθνώς και θα ανταλλάξουμε απόψεις για το πώς να τις αντιμετωπίσουμε καλύτερα ώστε να παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή του κλάδου μας.

Θα πρέπει να επιστρέψω πίσω στην πατρίδα μετά από λίγες μέρες, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η doValue βρίσκεται στην Ελλάδα για να μείνει. Θεωρούμε την Ελλάδα βασική αγορά. Θέλουμε να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας και να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις επερχόμενες ευκαιρίες, θέτοντας τα πρότυπα για τον κλάδο. Από τις πρώτες κιόλας μέρες, ήμασταν όλοι ενθουσιασμένοι που είδαμε ότι η ελληνική θυγατρική μας μοιραζόταν τις ίδιες αξίες που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του Ομίλου, ότι μιλούσαμε την ίδια γλώσσα και, ως εκ τούτου, η ενσωμάτωση ήταν απρόσκοπτη στη ροή εργασίας και την κουλτούρα του Ομίλου.

Είμαι πεπεισμένος ότι η doValue Greece θα συνεχίσει την πολύτιμη συμβολή της στην απόδοση του Ομίλου. Είμαστε ενθουσιασμένοι από τις προοπτικές ανάπτυξής της και, από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να βοηθάμε τους Έλληνες συναδέλφους μας να αξιοποιήσουν στο έπακρο την κορυφαία τεχνογνωσία και τεχνογνωσία του Ομίλου. Έχουμε πολλά να συζητήσουμε και περισσότερα πάνω στα οποία να δουλέψουμε και να πετύχουμε μαζί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider