EasyJet: Παραιτήθηκε ο CEO, εν μέσω δυσαρέσκειας από τις ακυρώσεις πτήσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
EasyJet: Παραιτήθηκε ο CEO, εν μέσω δυσαρέσκειας από τις ακυρώσεις πτήσεων
Μεγάλες απώλειες για τη μετοχή της αεροπορικής εταιρίας στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Την παραίτηση του Πίτερ Μπέλεου από τη θέση του CEO της EasyJet ανακοίνωσε η διοίκηση της αεροπορικής , εν μέσω των ελλείψεων σε προσωπικό και των χιλιάδων ακυρώσεων πτήσεων στις οποίες έχει προχωρήσει η εταιρεία μέσα στο τρέχον καλοκαίρι.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως ο μέχρι πρότινος CEO παραιτήθηκε για «να ακολουθήσει άλλες επιχειρηματικές ευκαιρίες και δεσμεύεται να εξασφαλίσει μια ομαλή μετάβαση».

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ανακοίνωσε πως η παραίτηση του Μπέλεου τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιουλίου, προσθέτοντας πως μεταβατικός CEO αναλαμβάνει ο Ντέιβιντ Μόργκαν, που είχε βρεθεί στη θέση του επικεφαλής λειτουργικών επιχειρήσεων της EasyJet το 2019.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η παραίτηση του Μπέλεου έρχεται καθώς χιλιάδες πτήσεις της EasyJet σε διάφορους προορισμούς έχουν ακυρωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, με την εταιρεία να είναι αντιμέτωπη με απεργίες του προσωπικού που ζητούν αύξηση μισθών.

Η διοίκηση της EasyJet σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει πως έχει λάβει προληπτικά μέτρα για να «διαμορφώσει μεγαλύτερες αντοχές για την τουριστική κίνηση του καλοκαιριού».

Μετά από τις εξελίξεις, η μετοχή της EasyJet υποχωρεί 4,54% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Handelsblatt: Χάος στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια - Όχι όμως στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider