Λεμέρ για την υπερχρεωμένη EDF: «Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λεμέρ για την υπερχρεωμένη EDF: «Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι»
Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι το γαλλικό δημόσιο, ο βασικός μέτοχος της EDF, θα στηρίζει πάντα τον υπερχρεωμένο ενεργειακό κολοσσό.

Ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM ότι το γαλλικό δημόσιο, ο βασικός μέτοχος της EDF, θα στηρίζει πάντα τον υπερχρεωμένο ενεργειακό κολοσσό, υπογραμμίζοντας πως «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι» όταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση σχεδιάζει την εθνικοποίηση της EDF.

Νωρίτερα σήμερα η υπουργός Ενέργειας Ανιές Πανιέ-Ρινασέ είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ότι η κυβέρνηση εξετάζει την επιλογή της πλήρους εθνικοποίησης της EDF, επισημαίνοντας ότι δεν έχει αποφασιστεί τίποτα ακόμη.

Η EDF, η οποία ελέγχεται από το γαλλικό δημόσιο σε ποσοστό άνω του 80%, αντιμετωπίζει καθυστερήσεις και υπερβάσεις του προϋπολογισμού για νέους πυρηνικούς σταθμούς στη Γαλλία και τη Βρετανία, καθώς και προβλήματα διάβρωσης σε ορισμένους από τους παλιούς αντιδραστήρες της.

Η προοπτική εθνικοποίησης της EDF επισημάνθηκε από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν κατά την προεκλογική εκστρατεία που διεξήγαγε για την επανεκλογή του.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Μακρόν ζητεί από τους Γάλλους να του δώσουν ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία την ερχόμενη Κυριακή

Υπέρ της αύξησης των αμυντικών δαπανών ο Μακρόν - «Η βιομηχανία της ΕΕ πρέπει να ισχυροποιηθεί»

gazzetta
gazzetta reader insider insider