Prodea: Απέκτησε ακίνητο στο Μαρούσι που έβγαλε σε πλειστηριασμό η doValue

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Prodea: Απέκτησε ακίνητο στο Μαρούσι που έβγαλε σε πλειστηριασμό η doValue
Ένα από τα τρία κτήρια της διαδικασίας προσέθεσε στο χαρτοφυλάκιό της η ΑΕΕΑΠ έναντι 35 εκατ. ευρώ. Ποιο αγόρασε η Trastor.

Ένα νέο ακίνητο προσέθεσε στο χαρτοφυλάκιό της η Prodea ΑΕΕΑΠ, αποκτώντας κτήριο γραφείων στο Μαρούσι επί των οδών Χειμάρρας 8, Γραβιάς και πεζόδρομου, με μισθωτή την EY (Ernst & Young), έναντι τιμήματος 35 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ακίνητο παλιότερα ήταν ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Λουκά Έλληνα και κατέληξε στην Prodea στο πλαίσιο διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης (από την doValue). Η εύλογη αξία του, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΑΕΕΑΠ στις οικονομικές καταστάσεις τριμήνου που μόλις χτες δημοσιεύτηκαν, είναι 34,113 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ένα από τα τρία μεγάλα κτήρια γραφείων που "έβγαλε" στην αγορά η εταιρεία διαχείρισης δανείων και ακινήτων doValue στην ευρύτερη περιοχή. Ήδη, είχε γίνει λόγος για το deal της Trastor, καθώς έτερο ακίνητο, επί της συμβολής των οδών Σωρού 18-20 και Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, συνολικού εμβαδού 16.795 τ.μ., το οποίο στεγάζει τα γραφεία της Fourlis και της Bayer, πέρασε στην κατοχή της ΑΕΕΑΠ έναντι τιμήματος 27 εκατ. ευρώ περίπου, όπως έχει ανακοινώσει ήδη η εισηγμένη. Η οποία εστιάζει σε χώρους γραφείων, όπως και η Prodea, αλλά και στο επιχειρηματικό κέντρο του Αμαρουσίου.

Πάντως, το πακέτο περιελάμβανε και τρίτο κτήριο, το οποίο στεγάζει τα Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ παλιότερες εκτιμήσεις είχαν κάνει λόγο για συνολική εκτιμώμενη αξία (και των 3 ακινήτων) στα επίπεδα των 100 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Prodea: Κέρδη 18,5 εκατ. ευρώ και αύξηση τζίρου 16,6% το πρώτο τρίμηνο

Prodea: Πώς προχωρά επενδυτικό πλάνο 600 εκατ. ευρώ με έμφαση σε «πράσινα» γραφεία – Τι «παίζει» για ΑΜΚ, placement

Prodea: Καταβολή μερίσματος 0,279 ευρώ/μετοχή για τη χρήση του 2021

gazzetta
gazzetta reader insider insider