Η Moderna καθυστερεί τις παραδόσεις εμβολίων στην ΕΕ - Πτώση 2% για τη μετοχή - Συμφωνία για το νέο χρονοδιάγραμμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Moderna καθυστερεί τις παραδόσεις εμβολίων στην ΕΕ - Πτώση 2% για τη μετοχή - Συμφωνία για το νέο χρονοδιάγραμμα
Η αμερικανική φαρμακευτική αναμένει έσοδα 21 δισ. δολαρίων από τις συνολικές αποστολές εμβολίων κατά του κορονοϊού για το 2022.

Τελευταία ενημέρωση: 16:32

Την απόφαση για καθυστέρηση των εμβολίων της Moderna κατά του κορονοϊού στην Ευρωπαϊκή Ένωση για αρκετούς μήνες ανακοίνωσε η διοίκηση της αμερικανικής φαρμακευτικής.

Η Moderna ανακοίνωσε πως μερικές παραδόσεις εμβολίων της θα παραδοθούν στην ΕΕ στο τέλος του 2022 ή στις αρχές του 2023, αντί για το β' τρίμηνο του 2022 που αναφερόταν στη συμφωνία με την Ένωση.

Η διοίκηση της εταιρείας πρόσθεσε πως αναμένει έσοδα 21 δισ. δολαρίων από τις συνολικές αποστολές εμβολίων κατά του κορονοϊού για το 2022, όπως προβλεπόταν στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Moderna στο α' τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Moderna και ΕΕ συμφώνησαν για το νέο χρονοδιάγραμμα

Η Επιτροπή και η εταιρεία ανάπτυξης εμβολίων Moderna κατέληξαν σε συμφωνία με την οποία διασφαλίζεται ότι η παράδοση εμβολίων κατά της νόσου COVID-19 θα προσαρμόζεται στις ανάγκες των κρατών μελών.

Η συμφωνία θα επιτρέψει επίσης την παράδοση εμβολίων προσαρμοσμένων σε μελλοντικές μεταλλάξεις, κατόπιν έγκρισης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, ώστε τα κράτη μέλη να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε τυχόν επιδημιολογικές εξελίξεις αργότερα εντός του τρέχοντος έτους και να συνεχίσουν να στηρίζουν τις χώρες εταίρους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η κ. Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για τη δεύτερη συμφωνία με τους παρασκευαστές εμβολίων για τη βελτιστοποίηση του εφοδιασμού και την ευθυγράμμισή του με τα τρέχοντα επίπεδα ζήτησης στα κράτη μέλη μας. Εκφράζω την ικανοποίησή μου για τη σημερινή συμφωνία για ένα πιο ευέλικτο καθεστώς παραδόσεων όσον αφορά το εμβόλιο της Moderna, το οποίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κρατών μελών μας. Εξακολουθούμε να παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς την κατάσταση και είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε περαιτέρω στήριξη στις εθνικές εκστρατείες εμβολιασμού των κρατών μελών.»

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση της Ελβετίας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως θα καταστρέψει 620.000 εμβόλια της Moderna κατά του κορονοϊού που έχουν λήξει.

Στον απόηχο των παραπάνω, η μετοχή της Moderna έφτασε να γράφει απώλειες 2% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μελέτη: Ο εμβολιασμός προστατεύει τους νεφροπαθείς σε αιμοκάθαρση από σοβαρή Covid-19

gazzetta
gazzetta reader insider insider