Cyclopt: Η ελληνική startup μας συστήνει τον καθημερινό βοηθό συντήρησης λογισμικού, το Maintainability Pal

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Cyclopt: Η ελληνική startup μας συστήνει τον καθημερινό βοηθό συντήρησης λογισμικού, το Maintainability Pal
Η Cyclopt έχει καταφέρει να διαμορφώσει νέα δεδομένα στο πεδίο της ποιότητας λογισμικού, μέσα από την ανάπτυξη και προώθηση νέων ψηφιακών υπηρεσιών και λύσεων με στόχο τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωσή του.

«Ακολουθώντας πλέον μια σταθερή πορεία ανάπτυξης εντός Ελλάδας αλλά και σε διεθνές επίπεδο, η Cyclopt έχει καταφέρει να διαμορφώσει νέα δεδομένα στο πεδίο της ποιότητας λογισμικού, μέσα από την ανάπτυξη και προώθηση νέων ψηφιακών υπηρεσιών και λύσεων με στόχο τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωσή του», αναφέρει η εταιρεία σε δελτίο Τύπου της.

Προσφέροντας υπηρεσίες που επιτρέπουν τη συνεχή επόπτευση της ποιότητας του παραγόμενου κώδικα ακολουθώντας μια data-driven προσέγγιση, τοποθετεί στο επίκεντρο τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης δίνοντας έμφαση στη δομημένη στοχοθέτηση που βασίζεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε έργου λογισμικού και στον έγκαιρο εντοπισμό σημείων που επιδέχονται βελτίωση. Στο επίκεντρο της όλης διαδικασίας τοποθετείται η διαμόρφωση όλων των προϋποθέσεων με στόχο κάθε επιχείρηση να είναι σε θέση όχι μόνο να αναπτύξει προϊόντα λογισμικού υψηλής ποιότητας, αλλά και να τα συντηρεί με το ελάχιστο κόστος και την ελάχιστη ανθρωποπροσπάθεια.

Λαμβάνοντας υπόψιν τόσο τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις στο πεδίο της ανάπτυξης λογισμικού, η Cyclopt πρωτοπορεί και πάλι προσφέροντας νέες υπηρεσίες στους πελάτες της. Με στόχο πάντα τη βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου κώδικα και την δυνατότητα ελέγχου του αναπτυσσόμενου λογισμικού, η Cyclopt δημιούργησε το Maintainability Pal τον καθημερινό σας βοηθό συντήρησης λογισμικού. Το Maintainability Pal είναι διαθέσιμο ως εφαρμογή μέσω του GitHub Marketplace (https://github.com/marketplace/maintainability-pal) και προσφέρει τη δυνατότητα ανάλυσης σε κάθε GitHub Commit παρέχοντας άμεσα αξιοποιήσιμη πληροφορία αναφορικά με το βαθμό διατηρησιμότητας με βάση μετρικές που ποσοτικοποιούν τις ακόλουθες ιδιότητες του πηγαίου κώδικα: πολυπλοκότητα, βαθμός επαρκούς σχολιασμού, μέγεθος και επαναληψιμότητα.

Η συντήρηση λογισμικού αποτελεί μια διαδικασία που έχει αποδειχθεί ότι συγκεντρώνει την πλειοψηφία του κόστους ανάπτυξης λογισμικού που φτάνει έως και 80%. Ως αποτέλεσμα, είναι ζωτικής σημασίας ο σωστός σχεδιασμός, η στοχοθέτηση και η συνεχής επόπτευση της ποιότητας με στόχο να εξασφαλιστεί ότι το παραγόμενο έργο λογισμικού μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των τελικών χρηστών. Πώς όμως μπορεί να μετρηθεί και να αξιολογηθεί δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά και διαφορετικά κριτήρια που επηρεάζουν το έργο ενός λογισμικού; Τη λύση σε αυτό έρχεται να φέρει το Maintainability Pal, το οποίο επιτρέπει τη λήψη ποιοτικών αναλυτικών στοιχείων επί τόπου, συνοδευόμενα από αξιοποιήσιμες συστάσεις για την βελτίωση των παραμέτρων που αποκλίνουν από τους στόχους που έχουν τεθεί. Ειδικότερα παρέχει:

1. Απ’ ευθείας ενσωμάτωση στην υπάρχουσα ροή εργασίας

Το Maintainability Pal παρέχει άμεσο feedback σχετικά με τις ιδιότητες του κώδικα που μπορούν να βελτιωθούν προκειμένου να βελτιωθεί ο βαθμός διατηρησιμότητας του αποθετηρίου σας.

2. Ποσοτικοποίηση και διαχείριση του Τεχνικού Χρέους

Ποσοτικοποιεί ιδιότητες του πηγαίου κώδικα όπως είναι η πολυπλοκότητα, η σύζευξη, ο βαθμός σχολιασμού και το μέγεθος και αναγνωρίζει πιθανές βελτιώσεις με στόχο την αύξηση του βαθμού διατηρησιμότητας

3. Εντοπισμό ευκαιριών refactoring

To Maintainability Pal εφαρμόζει τεχνικές εύρεσης επαναληψιμότητας στον πηγαίο κώδικα και εντοπίζει ευκαιρίες refactoring με στόχο την επίτευξη καλύτερης συνοχής του πηγαίου κώδικα καθώς και ευκολότερου ελέγχου και διόρθωσης σφαλμάτων!

4. Δυνατότητα προσαρμογής των KPI στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε έργου λογισμικού

To Maintainability Pal παρέχει τη δυνατότητα καθορισμού των στόχων του κάθε έργου λογισμικού που βασίζονται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και το πεδίο εφαρμογής του κάθε αποθετηρίου.

Όπως αναφέρει ο κ. Μιχαήλ Παπαμιχαήλ, General Manager και ιδρυτής της Cyclopt «Η χρήση του Maintainability Pal παρέχει τη δυνατότητα σε όλους τους χρήστες του GitHub να λαμβάνουν αξιοποιήσιμη πληροφορία αναφορικά με το βαθμό διατηρησιμότητας των έργων τους μέσα από την ίδια την πλατφόρμα που χρησιμοποιούν καθημερινά για την ανάπτυξη των έργων τους. Στόχος μας είναι η συνεχής εξέλιξη των εργαλείων μας με στόχο τη δυνατότητα αξιοποίησης όλο και περισσότερων δεδομένων που πηγάζουν από την ανάπτυξη λογισμικού με στόχο την παροχή ακόμα περισσότερων λύσεων και καλύτερων αποτελεσμάτων που εστιάζουν στη ορθή διαχείριση του τεχνικού χρέους.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επένδυση ρεκόρ 210 εκατ. για την ελληνική startup FlexCar - Τα επόμενα σχέδια της εταιρείας

Timberhub: Η ελληνική startup που ψηφιοποίησε την αγορά ξυλείας και «σήκωσε» χρηματοδότηση 1,5 εκατ. ευρώ

Έρχεται στην Ελλάδα η Klarna, η μεγαλύτερη fintech startup της Ευρώπης

gazzetta
gazzetta reader insider insider