Zoom: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις πρώτου τριμήνου- Guidance κερδοφορίας για το β' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Zoom: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις πρώτου τριμήνου- Guidance κερδοφορίας για το β' τρίμηνο
Τα έσοδα ανήλθαν, εντός των προβλέψεων, σε 1,07 δισ. δολάρια.

Η Zoom ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη της εταιρείας στο α' τρίμηνο του 2022 και έδωσε guidance κερδοφορίας για το τρέχον τρίμηνο, το οποίο ήταν σημαντικά πάνω από τις προσδοκίες.

Αυτό δείχνει πως η εταιρεία είναι ικανή να μειώσει τα κόστη καθώς η ανάπτυξη επιβραδύνεται, σύμφωνα με το CNBC. Οι επενδυτές στρέφονται προς τις τεχνολογικές εταιρείες που μπορούν να παράγουν κέρδη, καθώς κινούνται προς τις μετοχές που μπορούν να ανταπεξέλθουν καλύτερα την άνοδο του πληθωρισμού και των επιτοκίων.

Συγκεκριμένα, η Zoom ανακοίνωσε κέρδη 1,03 δολάρια ανά μετοχή, εξαιρουμένων των έκτακτων στοιχείων, έναντι 0,87 σεντς που ήταν η εκτίμηση των αναλυτών. Τα έσοδα ανήλθαν, εντός των προβλέψεων, σε 1,07 δισ. δολάρια.

Η ανάπτυξη των εσόδων για την περίοδο που ολοκληρώθηκε στις 30 Απριλίου ανήλθε στο 12%, μια δραστική πτώση σε σχέση με την ανάπτυξη 200% που είχε καταγράψει στο ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

Μετά από πέντε συνεχόμενα τρίμηνα εσόδων με τριψήφιο αριθμό, κατά την διάρκεια της κρίσης της πανδημίας, η Zoom τώρα αντιμετωπίζει μία δραματικά πιο αργή ανάπτυξη και μια διόρθωση στην αγορά, η οποία επηρεάζει κυρίως τις μετοχές των εταιρειών της «τηλεργασίας».

Για το δεύτερο τρίμηνο, η Zoom πλέον αναμένει έσοδα από 1,115 δισ. δολάρια έως 1,12 δισ. δολάρια, αντικατοπτρίζοντας ανάπτυξη τουλάχιστον 9,2%. Για το ίδιο διάστημα, η εταιρεία αναμένει έσοδα στο πεδίο των 90 - 92 σεντς ανά μετοχή, αυξημένα από τα 87 σεντς που ήταν η εκτίμηση των αναλυτών της Refinitiv.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Zoom: Και μετά το τέλος της πανδημίας οι τηλεδιασκέψεις θα είναι επίκαιρες μέσα από υβριδικά μοντέλα εργασίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider