Η Air France-KLM εκδίδει νέες μετοχές αξίας 2,26 δισ. ευρώ για να μειώσει το χρέος της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Air France-KLM εκδίδει νέες μετοχές αξίας 2,26 δισ. ευρώ για να μειώσει το χρέος της
Η μετοχή της Air France-KLM κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 7/3.

Στην έκδοση νέων μετοχών συνολικής αξίας 2,26 δισ. ευρώ προχωράει η Air France-KLM με στόχο να ενισχύσει τον ισολογισμό της και να αποπληρώσει ένα τμήμα από την κρατική οικονομική βοήθεια που έλαβε για να ανταπεξέλθει στην κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, τα έσοδα από τις πωλήσεις των νέων μετοχών θα διατεθούν για την αποζημίωση ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης αξίας 1,7 δισ. ευρώ που εκδόθηκαν τον Απρίλιο του 2021 και διατηρεί η γαλλική κυβέρνηση. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας η έκδοση μετοχών θα διαρκέσει από τις 27 Μαΐου μέχρι τις 9 Ιουνίου και η τιμή τους εκτιμάται στα 1,17 ευρώ για κάθε νέα μετοχή ή 3 νέες μετοχές για κάθε υφιστάμενη.

«Θέλουμε να είμαστε σε θέση να αδράξουμε κάθε ευκαιρία σε έναν κλάδο που αλλάζει και να έχουμε την ικανότητα να επιταχύνουμε την εφαρμογή των περιβαλλοντικών μας δεσμεύσεων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO της εταιρείας Μπεν Σμιθ, καθώς η συναλλαγή θα φέρει την Air France-KLM πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου αύξησης κεφαλαίου 4 δισ. ευρώ.

Η μετοχή της Air France-KLM κατέγραψε πτώση 6% στις 9:24 a.m. το πρωί, τοπική ώρα, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 7/3.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Air France-KLM: Σε διαπραγμάτευση με την Apollo για κεφαλαιακή ενίσχυση 500 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider